Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

21 deelnemers aan Voka Zomerstages

  • 08/09/2023

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen brengt deze zomer 21 politici naar de bedrijfsvloeren. Tijdens een Voka Zomerstage draait een politica/politicus een dag mee in de bedrijfsactiviteit van een West-Vlaamse onderneming. In Ondernemers brengen we telkens verslag uit van enkele stages.

Annick Lambrecht (Vooruit) - Brouwerij De Halve Maan - Brugge
Op vrijdag 14 juli vond de eerste Voka Zomerstage in West-Vlaanderen plaats. Senator, Vlaams Parlementslid en voorzitter van de Brugse gemeenteraad Annick Lambrecht (Vooruit) ging aan de slag bij Brouwerij De Halve Maan in Brugge. Ze draaide mee op de werkvloer, waar ze onder andere hielp bij het maken van geschenkpakketten. Ook een marketing- en productieoverleg stond op de agenda. Daarnaast werden andere thema’s zoals energieverbruik, watergebruik en -recuperatie, en de krappe arbeidsmarkt behandeld.

Annick Lambrecht

Axel Ronse en Maaike De Vreese (N-VA) Prefaxis - Zonnebeke
Op vrijdag 18 augustus bezochten Vlaamse volksvertegenwoordigers Maaike De Vreese en Axel Ronse (beiden N-VA) het Zonnebeekse Prefaxis in het kader van hun Voka Zomerstage. Beiden waren niet aan hun proefstuk toe: ze deden de voorbije jaren al meer dan 100 bedrijfsbezoeken in de regio. Nadat Managing Director Maxime Busschaert tekst en uitleg had gegeven over de familiale groep en de werkzaamheden van Prefaxis, ging hij ook dieper in op de uitdagingen van het bedrijf. Hij haalde onder meer de beschikbaarheid van grondstoffen, de CO2- intensiteit van hun product en de twijfels over de energiebevoorrading én energiekosten in de toekomst aan. Na het inhoudelijke gedeelte volgde een uitgebreide rondleiding op de werkvloer.

Axel Ronse en Maaike De Vreese

Bart Dochy (cd&v) CNH Industrial - Zedelgem
Op dinsdag 22 augustus volgde Vlaams Parlementslid en burgemeester van Ledegem Bart Dochy (cd&v) een stage bij CNH Industrial in Zedelgem. Hij kreeg een uitgebreide rondleiding waarbij alle facetten van het bedrijf voorbijkwamen. Achteraf was er nog even tijd om bij te praten over enkele belangrijke beleidsdossiers, zoals de hoge productiekosten in België, het belang van de fiscale regeling inzake verminderde doorstorting van bedrijfsvoorheffing voor O&O-medewerkers, de noodzaak aan gerichte economische arbeidsmigratie, de bereikbaarheid van het bedrijf via openbaar vervoer,…

Bart Dochy

Vicky Reynaert (Vooruit) Jan Yperman Ziekenhuis - Ieper
In het kader van haar Voka Zomerstage ging federaal volksvertegenwoordiger voor Vooruit Vicky Reynaert op dinsdag 25 juli naar het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. Daar werd ze hartelijk ontvangen door algemeen directeur Frederik Chanterie en zijn gastvrije team. Ze kreeg een boeiende uiteenzetting over de werking van de kinder- en jeugdpsychiatrie ‘Twoape’ en kreeg een sneakpeek van de state-of-the-art nieuwbouw voor de afdeling. Frederik Chanterie deelde ook interessante inzichten over de toekomst van zorg, welzijn en preventie, en de ontwikkelingen van ziekenhuizen in West-Vlaanderen.

Vicky Reynaert

Maxim Veys (Vooruit) Stadsbader - Harelbeke
Op donderdag 18 augustus trok Vlaams Parlementslid voor Vooruit Maxim Veys richting Stadsbader in Harelbeke. Na een boeiend gesprek met CEO Dominique Valcke over de vele uitdagingen van het bedrijf, trok het gezelschap naar de R8. Daar maakt Stadsbader momenteel werk van de langverwachte trompetaansluiting tussen de R8 en de A19. Met de nodige veiligheidsuitrusting ging de politicus de werf op om er alles te leren over grondverzet en de nieuwe brug die geconstrueerd werd.

Maxim Veys

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie