Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ben jij klaar om de geopolitieke uitdagingen aan te gaan?

Ben jij klaar om de geopolitieke uitdagingen aan te gaan?

  • 16/06/2023

Ben jij als ondernemer, eigenaar, bestuurder, directielid, export- of public affairsmanager bezorgd over de geopolitieke risico’s die de globalisering bedreigen? Ben je geboeid door strategie en internationale ontwikkelingen? Wil je meer inzichten krijgen over onze multipolaire wereld? Of voel je de nervositeit gewoonweg toenemen bij het lezen van deze tekst? Dan heb je geluk, want Voka West-Vlaanderen en het Postuniversitair Centrum KU Leuven bieden je binnenkort ondersteuning in het begrijpen van geopolitieke ontwikkelingen.

In deze ‘permacrisis’ (permanente crisis, nvdr) – een woord dat niet zomaar door Collins Dictionary tot woord van het jaar 2022 werd uitgeroepen – is het cruciaal dat elke ondernemer de nodige bewustwording en veerkracht opbouwt voor politieke en economische ontwikkelingen op internationaal vlak. Maar hoe kan je wereldwijde politieke crises goed inschatten? Als experten in hun vakgebied bieden Voka West-Vlaanderen en het Postuniversitair Centrum KU Leuven jou de kans om je te verdiepen in deze complexe materie. Tijdens de seminariereeks Geopolitiek krijg je niet alleen de nodige theoretische en genuanceerde kennis van academici, maar ook inzichten van experten én ervaringen van internationaal actieve ondernemers. Zo laat jij jouw bedrijf succesvol opereren in een snel veranderende wereld. Uiteraard geven we je ook de mogelijkheid om in gesprek te gaan met onze experten en hen je vragen te stellen en je bezorgdheden voor te leggen.

Experten

De seminariereeks bestaat uit 4 sessies. In een eerste sessie voorzien we een inlei- ding op de materie en schetsen we een algemeen beeld van de geopolitiek en de multipolaire wereld. In de vervolgsessies behandelen we telkens één specifiek onderwerp. De sessies worden inhoudelijk verzorgd door academici van verschillende Vlaamse universiteiten, experten-onder- zoekers van denktanks Egmont & Clingen- dael Institute, Europese beleidsmakers en internationaal actieve ondernemers uit ons netwerk.

Meer info: thomas.buys@voka.be

In samenwerking met

Postuniversitair centrum  KU Leuven

4 sessies

  1. Dinsdag 19 september 2023: Inleiding in de geopolitiek
  2. Dinsdag 10 oktober 2023: Geopolitiek & Handel
  3. Dinsdag 24 oktober 2023: Geopolitiek & Energie
  4. Dinsdag 21 november 2023: Geopolitiek & Veiligheid
Geopolitieke uitdagingen

Ik vraag het @ Voka

Eerstelijnsadvies voor uw bedrijf? Onze leden, partners en experts helpen je graag verder!

Stel jouw vraag

Artikel uit publicatie