Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Globetrade zet gametechnologie in

  • 02/06/2023

Samenwerking met Howest voor visualisatie prototypes

Globetrade in Kortrijk, actief in de sector van collectible toys en games, werkt samen met Howest om gametechnologie in te zetten voor de visualisatie van prototypes. “Dankzij Voka Digihub legden we de nodige contacten”, zegt CEO David Lloyd.

Globetrade Kortrijk

Het Kortrijkse Globetrade werd opgestart in 1995. Het bedrijf is voornamelijk gespecialiseerd in collectible toys en games voor promotionele doeleinden en spaaracties. “Enerzijds kunnen klanten bij ons terecht voor de aanmaak van promotionele producten: gadgets die klanten bijvoorbeeld cadeau krijgen bij de aankoop van een bepaald product. Daarnaast ontwerpen en leveren wij ook de gadgets waarvoor klanten van bijvoorbeeld supermarkten kunnen sparen”, legt CEO David Lloyd uit. Globetrade behoort tot dezelfde groep als Jacob Company, ook in Kortrijk, en Tex-ass, in Duitsland, die respectievelijk licensed bagagerie en textiel en sinds kort ook kinderschoenen aanleveren. Van T-shirts met Mickey Mouse tot boekentassen van Paw Patrol, dus. “In totaal werken er meer dan 80 mensen voor onze groep. Bij Globetrade zijn we met 33 medewerkers”, zegt Lloyd.

“We profileren ons bij Globetrade als een onestopshop voor onze klanten. We ontwerpen de gadgets en toys op hun vraag, laten die produceren bij de meest geschikte partners, kijken nauwgezet toe op de kwaliteit van de productie en zorgen er daarna voor dat alle producten verdeeld worden naar de juiste locaties.”

Beleving

Begin dit jaar stapte Globetrade in een digitalisatieproject met Howest, via Voka Digihub. “Toen ik eind vorig jaar Kurt Callewaert van Howest ontmoette, vertelde die me over het Digihub-project, waarbij ondernemers begeleid worden om digitale toepassingen in hun bedrijf te integreren. Wij waren op dat moment al aan het nadenken over de mogelijkheid om gametechnologie te integreren in onze creatieve processen, bijvoorbeeld om onze producten op een andere manier te visualiseren.”

Samen met een onderzoeker van Howest werd die denkpiste geconcretiseerd. “Als we op dit moment een prototype willen voorstellen aan onze klant, maken we doorgaans een statische 3D-tekening van ons voorstel en een 3D-print. Door game- engines in te zetten, kunnen we in een animatieomgeving een virtueel prototype maken van hetgeen we willen voorstellen aan onze klant. Daarnaast kunnen we diezelfde gametechnologie ook gebruiken bij de voorstelling zelf, om er met andere woorden wat meer beleving aan te geven.” Binnenkort is de praktische uitwerking klaar. “Dan bekijken we hoe en op welke termijn we dit in onze bedrijfsvoering kunnen integreren en welke verdere stappen we nog kunnen zetten. Digihub is een heel nuttige partner gebleken: ze hebben ons snel en efficiënt gefaciliteerd bij de opstart van dit project met Howest, en de subsidie die met het project gepaard ging, gaf ons ook het financiële comfort.”

www.globetrade.be

Over Voka Digihub

Digitaliseren betekent investeren in de groei van je onderneming. Die uitdagende verandering brengt belangrijke kansen met zich mee, maar het is niet altijd eenvoudig. In de Voka Digihub kun je daarom terecht voor advies, expertise, experiment én financiële steun (dankzij EFRO en Vlaio). Samen met jou werken we aan een actieplan op maat, matchen we je met de juiste experten of kennisinstellingen en krijg je ruimte om te testen. Meer info: frederik.delodder@voka.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie