Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Tips van de expert: Pieter Vanneste - B2Bike

Tips van de expert: Pieter Vanneste - B2Bike

  • 19/05/2023

Steeds meer ondernemingen zetten in op fietsleasing, zeker eenmaal ze hebben ontdekt dat dit zowel financieel als qua tijdsinvulling heel goed meevalt. Pieter Vanneste, accountmanager fietsformules bij B2Bike, licht een en ander toe.

Pieter Vanneste B2Bike

1. Informatie is de belangrijkste (tijds)investering

“Bij fietsleasing staat volledige ontzorging centraal. Het vergt heel weinig opvolging van de onderneming zelf. Eigenlijk slorpt de voorbereidende fase het meest tijd op, en dat is dan nog heel relatief: tijdens een informerend gesprek leggen wij alle voordelen uit en kunnen we de vooroordelen kordaat van tafel vegen. Eenmaal de knoop is doorgehakt, volgen onze accountmanagers en uitgebreide backoffice alles op en loopt de uitrol eigenlijk automatisch.”

2. Fietsleasing is een kostenneutraal concept

“De meeste ondernemers die ermee willen beginnen, drukken ons op het hart dat het zo weinig mogelijk tijd (en geld) mag kosten. Dan kunnen wij heel eenvoudig uitleggen dat het concept, indien gewenst, eigenlijk kostenneutraal is. Er zijn verschillende mogelijkheden om een fietsplan op te starten: via maandelijkse brutoloonruil, het inruilen van de eindejaarspremie en/of verlofdagen, het mobiliteitsbudget, een cafetariaplan,…”

3. Opladen kost amper energie

“Wie zijn wagenpark vernieuwt met elektrische of hybride wagens, moet meteen zijn car policy aanpassen en gevoelig investeren in laadinfrastructuur. Bij fietsleasing is dat veel laagdrempeliger. Akkoord, 75% van de via fietsleasing op de markt gebrachte tweewielers zijn elektrisch, maar de impact van het laden op de energiekosten – als het laden op de bedrijfssite gebeurt – is verwaarloosbaar tot nihil.”

4. Een fietsenstalling voor de hedendaagse fiets

“Onze dienst Fietsparkeren voorziet overdekte fietsenrekken en/of -stallingen voor elk type fiets, waarbij desgewenst een brandveilige oplaadkast staat. Elk kastje is voorzien van een handig digitaal cijferslot en een eigen stopcontact. Tik bij aankomst je pincode in, en voor die dag is het kastje het jouwe. Zo moet men geen lader onbewaakt achterlaten in de stalling en evenmin een accu meenemen naar de werkplek waardoor dit een gedroomde oplossing is om wanorde, waterschade en diefstal tegen te gaan.”

5. Kies voor een all-in partner

“Het is erg handig te kiezen voor een leasepartner die de integrale opvolging op zich neemt. Wij zorgen onder meer voor het meeleveren van accessoires, een omniumverzekering, een gebruiksvriendelijke onderhoudsformule (met servicepas), pechbijstand en een extra e-bikegarantie. Een wijdvertakt dealernetwerk van 650 winkels zorgt ervoor dat je overal in België verzekerd bent van een ruime keuze aan kwaliteitsfietsen.”

6. Meer zekerheid over je medewerkers

“Een fiets lease je voor 3 of 4 jaar. Medewerkers die instappen in een fietsplan, engageren zich dus eigenlijk impliciet om nog minstens zolang bij je bedrijf te blijven. Het is ook een extra troefkaart inzake employer branding.”

Ontdek de voordelen hier.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie