Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Niche-advocatenkantoor Leeward breidt uit

Niche-advocatenkantoor Leeward breidt uit

  • 19/05/2023

De Brugse advocatenkantoren voor transport, logistiek en maritieme zaken Leeward en Weegmann De Gelas bundelen de krachten. Saar De Gelas brengt als nieuwe vennoot bij Leeward onder meer expertise in bijstand van Belgische vervoerders in Franse rechtszaken. Daarmee hebben Jeroen Villé en Armin Wintein na het pensioen van Lino Verbeke opnieuw een derde partner.

Niche-advocatenkantoor Leeward breidt uit Armin Wintein, Saar De Gelas en Jeroen Villé.

In april werd Saar De Gelas (33) van het Brugse advocatenkantoor Weegmann De Gelas vennoot van het eveneens Brugse kantoor Leeward. Deze juridische dienstenverleners zijn gespecialiseerd in de niche van transport, logistiek en maritieme zaken. De Gelas haalde het rechtendiploma aan de Universiteit Gent, aangevuld met een master na master maritieme wetenschappen aan Universiteit Antwerpen. Ze startte in 2014 als advocaat aan de balie van Brugge. Patrick Weegmann was haar stagemeester en in 2017 werd het kantoor Weegmann De Gelas opgericht. “Vorig jaar overleed mijn vennoot Patrick Weegmann op amper 50-jarige leeftijd. Ik bleef alleen achter met 3 collega’s en keek uit naar een nieuw partnerschap. De keuze voor Leeward is niet toevallig want we kenden elkaar goed. Patrick was overigens een oud-medewerker van Lino Verbeke, tot voor zijn pensioen tevens partner binnen Leeward”, zegt Saar De Gelas.

De Gelas voegt aan Leeward complementaire expertise toe. “Mijn specialiteit is de niche van het strafrecht in de (inter-) nationale transportsector. Daarin begeleid ik onder meer Belgische transportondernemingen in zaken voor Franse rechtbanken. Bijvoorbeeld met problemen inzake ladingzekering, rij- en rusttijden, cabotage en overladingen. Het Franse procedurerecht verschilt grondig van het Belgische en dat vergt een specialisatie. Daarnaast had Patrick Weegmann de dubbele Belgisch-Duitse nationaliteit en vandaar sta ik ook regelmatig Duitse cliënten bij in Belgische procedures en vice versa.”

Toonaangevend

Leeward is een niche-advocatenkantoor met een focus op transport, logistiek, maritiem, handel & douane, aansprakelijkheid & verzekeringen. “Daarin staan wij nationale en internationale ondernemingen bij in complexe projecten, transacties en geschillen. Onze gespecialiseerde advocaten kunnen snel en accuraat tot de kern van de juridische kwestie doordringen met oog voor commerciële belangen. Voor grensoverschrijdende dossiers werken we samen met buitenlandse collega’s die dezelfde aanpak en filosofie hanteren”, vertellen leidende partners Jeroen Villé en Armin Wintein.

Met de komst van de derde partner Saar De Gelas en haar medewerkers groeide het team tot 10 personen. “Hiermee zijn we in de niche van transport en logistiek een toonaangevend advocatenkantoor in Vlaanderen”, zegt Villé. Dit voorjaar werd Leeward voor het zevende jaar op rij opgenomen in TheLegal500, een gerenommeerde ranglijst voor advocatenkantoren per specifieke sector. Een interessant weetje: de naam Leeward komt van de Engelse scheepvaartterm voor ‘met de wind meevaren’ of ‘de correcte koers aannemen’. (RJ - Foto MVN)

Apzi-Voka

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie