Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka Politica in beeld - Ontmoetingen met de burgemeester

Voka Politica in beeld - Ontmoetingen met de burgemeester

  • 13/01/2023

Onder de noemer Voka Politica organiseert Voka West-Vlaanderen in verschillende West-Vlaamse gemeentes ontmoetingen met de burgemeester. Ondernemers gaan er in gesprek met het lokale bestuur over het beleid van de voorbije jaren én over wat er de komende jaren nog nodig is om het ondernemerschap in de gemeente verder te (onder)steunen.

Kurt Van Ryckeghem - Waregem

Op vrijdag 16 december, een van de koudste dagen van 2022, zakten tientallen Waregemse ondernemers af naar de Voka Politica: Waregem. Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen organiseerde bij Devagro een ontmoeting met het stadsbestuur van Waregem.

Waregem is een stad in galop: niet alleen in slogans, maar ook in cijfers:

  • De ondernemerstevredenheid in Waregem ligt hoog.
  • Er komen meer mensen naar de stad om te werken dan dat er Waregemnaren buiten de stad gaan werken.
  • Het aantal bedrijven ligt in stijgende lijn.

Bovendien werd en wordt er volop geïnvesteerd in de stad. De aanleg van de Vlecht op de op- en afritten van de E17, en de facelift voor Het Pand in het centrum zijn maar 2 voorbeelden van een stad in volle transformatie. Een goede en rechtstreeks communicatie tussen stadsbestuur en ondernemingen behoort bovendien ook tot een van de pluspunten van Waregem.

Na de voorstelling was het tijd voor vragen uit het publiek. Daarbij blijkt nog eens dat ondernemers mensen zijn die steeds 3 stappen vooruit denken. De vragen gingen vrijwel allemaal over de toekomst van de stad. Zo gaf burgemeester Kurt Van Ryckeghem eerder al aan geen kandidaat-burgemeester meer te zijn in 2024. Op de vraag wie dan wel bovenaan de kieslijst komt te staan, bleef het stil. Maar ook rond toekomstprojecten na 2024 bleef het relatief stil vanuit het stadsbestuur. Dat viel ook een aantal ondernemers in de zaal op. Een paard in volle galop rem je best niet te bruusk af, viel te horen. Hopelijk blijft stad Waregem als eerste over de Gaverbeek springen in de koers van de ondernemerstevredenheid…

Voka Politica Waregem

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag