Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Zomerstages voor politici - Ontvang een parlementslid in je bedrijf

Zomerstages voor politici - Ontvang een parlementslid in je bedrijf

  • 22/04/2022

Van 16 augustus tot 16 september 2022 stuurt Voka 4 weken lang opnieuw politici van diverse beleidsniveaus op zomerstage bij Vokaleden. De interesse in de Voka Zomerstages is groot. Elk jaar vinden meer dan 100 parlementsleden de weg richting onze bedrijven. Sommige parlementsleden doen al voor het 10de jaar op rij mee aan de Voka Zomerstages. Elk jaar is anders en boeiend. 

Zomerstages voor politici - Ontvang een parlementslid in je bedrijf Vorig jaar ging Vincent Van Quickenborne op stage bij het bedrijf GEOxyz

Voka wil de brug slaan tussen werkvloer en Wetstraat. Politici zijn in het parlement bezig met dossiers die een directe impact hebben op onze ondernemingen. Met de voeten op de werkvloer komen die parlementaire dossiers tot leven. De zomerstages bieden een unieke kans om elkaar beter te leren kennen en ideeën uit te wisselen.

Een Voka Zomerstage, wat is dat?

Een zomerstage duurt een halve dag en bevat een aantal vaste en optionele ingrediënten.

Altijd:

  • Een ontmoeting met de CEO of een directielid
  • Een praktijkgedeelte waarbij de politicus een goed zicht krijgt op de activiteiten van de onderneming, er zo mogelijk zelf aan deelneemt en contact heeft met de werkvloer
  • Gezamenlijke lunch

Optioneel:

  • Werkoverleg over een bepaald dossier
  • Ontmoeting met bedrijfsexperts over vastgelegde thema’s

Wat mag je verwachten?

Voka zorgt voor een match met een geïnteresseerde politicus, rekening houdend met jouw wensen. Het kader voor een Zomerstage schetsen we hierboven. De praktische organisatie gebeurt door jou. Tijdens de Zomerstage is er een Voka-vertegenwoordiger aanwezig. Een fotograaf brengt verschillende Zomerstages mooi in beeld en er volgt een verslag op onze website.

Deelnemen met je onderneming?

Interesse om een politicus een Voka Zomerstage aan te bieden? Teken dan in via www.voka.be/zomerstages en vul de vragenlijst in. We houden zoveel mogelijk rekening met je voorkeuren.

We kunnen niet 100% garanderen dat er een politicus stage zal lopen in jouw bedrijf, maar meestal lukt het wel. Van zodra er een match is, brengen we jou en de politicus in kwestie op de hoogte om een concrete datum af te spreken.

Meer info: bart.vansevenant@voka.be - 0477 31 80 85

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie