Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 4 nieuwe opleidingen in West-Vlaanderen

4 nieuwe opleidingen in West-Vlaanderen

  • 25/03/2022

Voka West-Vlaanderen ijvert al jaren voor een inhaalbeweging voor het hoger onderwijs in West-Vlaanderen. Om de braindrain tegen te gaan, is het voor onze provincie belangrijk dat unieke, kwalitatieve opleidingen aangeboden worden die aansluiten bij de economische speerpunten van onze West-Vlaamse economie. 

Het West-Vlaamse hogeronderwijslandschap zal de komende jaren, door onder andere deze 4 nieuwe opleidingen, flink veranderen. Met deze bijkomende inspanningen en de ambitie om Ma-na-Ma’s of Master-na-Masteropleidingen in te richten, trekken met name ook de universiteiten volop de kaart van levenslang leren. Wie aan de universiteit een Master behaalde, zal zich dus nog verder kunnen specialiseren en een tweede universitaire Master in eigen streek behalen. Daarnaast zullen ook de hogescholen inzetten op vernieuwende graduaatsopleidingen die sterk praktijkgericht zijn en die de studenten dus ook onmiddellijk zullen klaarstomen voor de arbeidsmarkt.

"Met deze 4 nieuwe opleidingen versterken we onze positie in het Vlaamse onderwijslandschap. We zijn er dan ook van overtuigd dat we door het aanbieden van deze unieke opleidingen jongeren kunnen warm maken om West-Vlaanderen uit te dragen als attractieve topregio om te wonen, te leren en te werken", zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen.

Specifiek gaat het om volgende opleidingen in Brugge:

  • Graduaat in juridisch-administratieve ondersteuning (VIVES Noord)
  • Advanced Master Artificial intelligence in business and industry (KU Leuven Campus Brugge)

In Kortrijk worden deze unieke opleidingen gelanceerd:

  • Master Sustainable food packaging (UGent Campus Kortrijk)
  • Graduaat Sales support (VIVES Zuid)

De nieuwe opleidingen kunnen starten vanaf academiejaar 2022-2023.

Met deze 4 nieuwe opleidingen versterken we onze positie in het Vlaamse onderwijslandschap.

Bert Mons

Contactpersoon

Joyce Simoens

Adviseur arbeidsmarkt en onderwijs

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie