Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ontmoetingen met volksvertegenwoordigers en lokale besturen

Ontmoetingen met volksvertegenwoordigers en lokale besturen

  • 11/02/2022

Het is ondertussen 2,5 jaar geleden dat de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen plaatsvonden en over ongeveer evenveel tijd vinden de verkiezingen in 2024 plaats. Hetzelfde geldt voor de lokale besturen en de gemeenteraadsverkiezingen. We zijn dus halfweg in de politieke legislaturen. Het ideale moment om even achterom te kijken en vooruit te blikken. 

Daarom plannen we met Voka West-Vlaanderen in de komende maanden een reeks overlegmomenten in met vertegenwoordigers van politieke partijen en besturen. Het doel: visies uitwisselen en een stand van zaken opmaken inzake de West-Vlaamse economische en maatschappelijke dossiers.

We starten in februari en maart met een reeks ontmoetingen met (West-Vlaamse) Europese, Vlaamse en federale parlementsleden per politieke partij (inclusief de West-Vlaamse ministers). 2022 wordt de laatste realistische kans om deze legislatuur nog ernstige beleidsmaatregelen te nemen om onze economie structureel te versterken. Er moet evenwel nog méér dan een tandje worden bijgestoken. Voka ziet 5 grote werven: energiebevoorrading en -prijzen, stikstof, fiscale hervorming, inflatie en loonkosten, arbeidsmarkt(krapte) en pensioenen, los van een reeks prioritaire West-Vlaamse infrastructuurdossiers die al jaren om een doorbraak schreeuwen.

Vanaf april tot oktober plannen we, gespreid over onze regio’s, ook een reeks ontmoetingen met lokale besturen. Doel is een evaluatie van het beleid halfweg. Welke projecten werden er reeds verwezenlijkt? Waar is (na corona) bijsturing nodig? Hoe evolueert de financiële situatie van de gemeente? We mikken op een goede mix van steden en gemeenten. We zullen hiervoor ook telkens onze ondernemers- leden in de betrokken gemeenten uitnodigen. Tussenin ontmoeten we ook de leden van de bestendige deputatie van de provincie.

Kers op de taart wordt een nieuwe editie van #WijZijnWestVlaanderen op 25 mei in de Warande in Brussel, in samenwerking met Unizo. Dat is een gezamenlijke meet and greet met alle West-Vlaamse volksvertegenwoordigers en hun medewerkers, om hen aan te moedigen samen aan de kar te duwen voor West-Vlaanderen en hun verantwoordelijkheid tegenover de West-Vlaamse ondernemersgemeenschap op te nemen.

Tijdens overlegmomenten zullen we visies uitwisselen en een stand van zaken opmaken inzake de West-Vlaamse economische en maatschappelijke dossiers.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie