Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Francois Academy maakt graag gebruik van faciliteiten van Voka | Brugge

Francois Academy maakt graag gebruik van faciliteiten van Voka | Brugge

  • 16/12/2022

“Aangename leeromgeving voor enthousiaste makelaars”

Immo Francois is overtuigd van het belang van levenslang leren. Daarom lanceerde het begin 2022 de Francois Academy. Het bedrijf organiseert zijn interne opleidingen steevast in de infrastructuur van Voka | Brugge. “Het volledige plaatje klopt, waardoor wij ons eigenlijk alleen op het inhoudelijke aspect van de opleiding moeten focussen”, vertelt Joyce Poublon, verantwoordelijke voor de Francois Academy.

Francois Academy maakt graag gebruik van faciliteiten van Voka | Brugge Joyce Poublon en Dries Francois

Joyce Poublon begon haar professionele carrière meteen bij Immo Francois. Na 3,5 jaar als makelaar en 2 jaar als salesmanager, is ze sinds 2022 fulltime bezig met de Francois Academy. “Vroeger namen wij regelmatig deel aan externe opleidingen”, vertelt ze. “Hoewel we daar heel tevreden over waren, hadden we het gevoel dat we nog intensiever en gerichter zouden kunnen werken mochten we die vormingsmomenten binnen de schoot van het eigen bedrijf organiseren. Voor onze mensen is dat ook laagdrempeliger, bewijst de praktijk. De nadruk ligt op salestrainingen, maar daarnaast moeten onze medewerkers ook voortdurend op de hoogte blijven van juridische thema’s en de wetgeving. De inhouse-aanpak laat ook toe om van elkaar bij te leren en concrete cases te bespreken. Dat houdt iedereen scherp.” Ieder kwartaal organiseert de Francois Academy een opleidingsmoment waaraan in principe elke medewerker kan deelnemen. “Daarnaast is er regelmatig een bootcamp: op dergelijke namiddagen ligt de focus integraal op het bespreken van cases”, legt ze uit.

Groeiend netwerk

Opvallend: vanaf dag één koos de Francois Academy resoluut voor de moderne hub van Voka | Brugge als thuisbasis voor de opleidingen. “Daar zijn verschillende redenen voor”, verklaart Joyce. “Ten eerste is het een mooie, aangename en rustgevende omgeving. De vlotte verbinding en bereikbaarheid, letterlijk op een steenworp van de E40-afrit in Oostkamp, zijn andere troeven. Bovendien is de accommodatie volledig up-to-date, waardoor we bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van smartboards. Daarnaast is de catering verzorgd en verloopt de communicatie altijd heel vlot. Voka West-Vlaanderen stelt zich ook heel flexibel op als er eventueel een aanpassing aan een zaal nodig is.”

Sinds Dries Francois 11 jaar geleden in Brugge het gelijknamige immokantoor opende, is de onderneming fors gegroeid. Immo Francois staat vandaag voor 30 kantoren (in West- en Oost-Vlaanderen), 96 makelaars, 10 kantoorhouders en 25 administratief bedienden. Levenslang leren is iets waar Immo Francois altijd al op inzette. “We hebben een sterk groeiend netwerk en vinden het belangrijk dat collega’s elkaar kennen. Door de opleidingen intern te organiseren, kunnen we thema’s open en diepgaand bespreken. Zo hechten we bijvoorbeeld veel belang aan een persoonlijk contact met elke klant: we streven ernaar dat die link er een is van mens tot mens, niet van makelaar tot klant.” (BVC - Foto MVN)

Te huur voor Voka-leden

De infrastructuur van Voka | Brugge wordt ter beschikking gesteld van leden van Voka. De meetingrooms zijn uitgerust met high-end audiovisuele technologie. Ideaal dus om (video)conferenties, debatten, webcasts, persconferenties, jaarvergaderingen of businessfora te organiseren, fysiek of hybride. Meer info en reserveren: voka.brugge@voka.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie