Skip to main content
Map

Supply Chain Tour in Duitsland

  • 02/12/2022

Met het high-level traject Supply Chain Leaders willen we West-Vlaamse supply chain directors inspireren met boeiende voordrachten en interessante bedrijfsbezoeken. Na 3 sessies binnen België, trokken de deelnemers voor de laatste sessie naar Duitsland. Ze ontdekten er trends en innovaties die in de toekomst een impact kunnen hebben op supplychain en logistiek.

Supply Chain Tour in Duitsland

Als eerste stond een bezoek gepland aan het FIR Institute for Industrial Management in Aken, verbonden aan RWTH Aachen University. Onderzoekers ontwikkelen er samen met de industrie slimme logistieke oplossingen. In de Demonstration Factory zoomden onze deelnemers in op smart logistics. In elke ‘corner’ werd een andere ontwikkeling getoond en toegelicht, zoals het gebruik van 5G, pick by light of een SmartBin Cloud. Onze groep was vooral onder de indruk van een AGV die met mensen kon interageren. In de namiddag ging het richting het GS1 Knowledge Center in Keulen, waar dieper ingegaan werd op transparantie en traceerbaarheid in de supplychain. Die thema’s werden geconcretiseerd in een workshop.

Op de tweede dag stond het DHL Innovation Center in Troisdorf op het programma. Verschillende trendhoeken demonstreerden visies, trends en oplossingen op het vlak van e-commerce, robotics, 5G, computer vision & vision picking. Beleving stond er centraal; zo konden we er een exoskelet uittesten. De experts van het centrum capteren trouwens ook trends uit andere sectoren die in de toekomst een invloed kunnen hebben op de logistieke sector. We kregen er bijvoorbeeld te horen over het gigantische potentieel van de silver economy. In de Vision Suite konden onze deelnemers stellingen beantwoorden over en inzicht verwerven in de potentie van de logistieke sector in 2050. Ze trokken geïnspireerd terug naar West-Vlaanderen!

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie