Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Maak kennis met de Global Ambassador Roemenië

Maak kennis met de Global Ambassador Roemenië

  • 18/11/2022

Vanuit Voka West-Vlaanderen willen wij West-Vlaamse ondernemers zoveel mogelijk steunen in hun internationale ambities. Wij willen ook de brug slaan tussen ondernemers door hen in contact te brengen met collega-ondernemers/leden van het managementteam die kennis van zaken, een lokaal netwerk en ervaring hebben in een bepaald land. Dat zijn onze Global Ambassadors. We stellen ze in deze rubriek graag aan je voor. 

Maak kennis met de Global Ambassador Roemenië David Waelkens

ROEMENIË

DAVID WAELKENS - CEO BIJ WAELKENS NV

“Wij behoren tot de laatste 10 vlaggenproducenten in Europa. Sinds 2007 hebben we een productiefiliaal in Roemenië. Dat filiaal is uitgerust met de modernste technologie om aan diverse noden van klanten te voldoen. Op vandaag werken er een 60-tal mensen. Roemenië is lid van de Europese Unie. De culturele verschillen zijn niet te groot en het land heeft één van de snelst groeiende economieën in Europa. Met 20 miljoen inwoners is het een markt met een enorm potentieel. Er heerst een sterke industriële kennis en productkennis. Door zijn gunstige ligging functioneert Roemenië als toegangspoort tot 3 grote markten: EU, GOS en Midden-Oosten. De recente pandemie en de supplychaindisrupties als gevolg maken ons duidelijk dat we niet afhankelijk kunnen zijn van één single source. Als logistieke hub kan Roemenië zijn voordeel halen uit de nieuwe globale trend van verwachte relokalisatie van productiecapaciteit uit het Verre Oosten.”

Ontdek tijdens een infosessie op woensdagvoormiddag 23 november alle nuttige informatie en handelsopportuniteiten in Roemenië, laat je inspireren door een Vlaamse ondernemer die er sterk actief is en daar werknemers tewerkstelt, en breid je netwerk uit met experts die je kunnen helpen bij de eerste stappen.

Meer info: leonid.guz@voka.be

Credendo     Mercurio     FIT

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie