Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Tips van de expert: Sharon Speeckaert - Inofec

Tips van de expert: Sharon Speeckaert - Inofec

  • 04/11/2022

Het menselijk lichaam is niet gemaakt om urenlang achter een bureau te zitten, maar toch doen we het. Daardoor krijgen we vroeg of laat last van nek-, rug- of andere pijnen. Met preventie kan je gelukkig heel wat problemen vermijden. Sharon Speeckaert, zaakvoerster bij kantoormeubelspecialist Inofec, geeft alvast enkele belangrijke tips.

Tips van de expert: Sharon Speeckaert - Inofec

1. Werk bewegend

“Het is belangrijk om niet te lang aan één stuk stil te zitten. Doorbreek lange zitperiodes regelmatig door recht te staan of een rondje te stappen. Maak er dus een gewoonte van om elke dag zittend, staand en bewegend werken af te wisselen. Dat zorgt voor tal van (lichamelijke) voordelen, zoals een beter concentratievermogen, een hogere productiviteit, minder nek- en rugklachten, een snellere vetverbranding én een lagere bloedsuikerspiegel. Die laatste twee zorgen er trouwens voor dat de kans op diabetes aanzienlijk vermindert.”

2. Verhoog je aantal stappen

“Als je meer wil bewegen, zorg dan dat je werkomgeving meer beweging uitlokt. Sta even recht om een glas water of een kopje koffie te halen, zet de printer net iets verder van je bureau of ga even ‘face to face’ overleggen met je collega in plaats van een mailtje te sturen. Mogelijkheden genoeg.”

3. Zorg voor de juiste zithouding

“Het helpt veel als je werkruimte perfect op maat van jouw lichaam ingericht is. Denk maar aan de instellingen en de positie van je bureaustoel, bureau, computerscherm, toetsenbord en zelfs je muis. Hoe je die allemaal perfect instelt, vind je terug in onze ergonomiegids, gratis te downloaden via onze website www.inofec.be/ergonomiegids.”

4. Gebruik een zit-sta-bureau

“Om vlot te kunnen wisselen tussen zittend en staand werken, is een zit-sta-bureau het ideale hulpmiddel. Met één druk op de knop switch je tussen de twee en zorg je meteen voor extra beweging tijdens je werkdag. Enkele voordelen van staand werken zijn een betere doorbloeding, een grotere zuurstofopname en meer energie tijdens de werkdag, wat automatisch leidt tot een hogere productiviteit.”

Klik hier voor nog meer tips.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie