Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Blue Career Day: jobbeurs voor blauw talent

Blue Career Day: jobbeurs voor blauw talent

  • 07/10/2022

Economisch Huis Oostende, Bluebridge en partners organiseren op donderdag 27 oktober een derde editie van de Blue Career Day in Oostende. Bedrijven actief in de blauwe economie ontmoeten er studenten en werkzoekenden/werkenden in functie van hun zoektocht naar nieuw talent. 

Na het succes van de Blue Career Day in 2019 en 2020 slaan BlueBridge, de Blauwe Cluster, Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, VDAB, TUA West, The Belgian Offshore Cluster en het Economisch Huis Oostende opnieuw de handen in elkaar voor een vervolgeditie. Het concept blijft hetzelfde: werkzoekenden en afgestudeerden laten kennismaken met de troeven van en de jobs in de blauwe economie. “Van zeewier tot drone: de blauwe economie omvat het allemaal. Het is een toekomstgerichte sector waar we op duurzame wijze optimaal gebruik maken van onze zeeën, oceanen en hun ecosystemen. Investeren in de blauwe economie betekent ook het ontsluiten van het potentieel van de oceaan om meer banen te creëren en de economie te stimuleren”, klinkt het bij de organisatie.

De doelstelling van de jobbeurs is tweedelig: enerzijds kunnen werkzoekenden en afgestudeerden kennismaken met de jobs en de activiteiten binnen de blauwe economie, anderzijds kunnen bedrijven die actief zijn in de sector hun openstaande vacatures onder de aandacht brengen en zo nieuw personeel aantrekken. Op de jobbeurs zijn 24 bedrijven vertegenwoordigd: Jan De Nul NV, GEOxyz, ECA Robotics Belgium SRL, Defensie, e-BO Enterprises, dotOcean nv, HAEDES, Virya Energy, Siemens Gamesa Renewable Energy, DEME, Kaayman, Moore Belgium, Citymesh NV, Vestas, Otary, Elia Transmission Belgium, Engie Laborelec, Engie EMS, Marlinks, SARENS, Noordzee Helikopters Vlaanderen, Elscolab, Ekopak, VLIZ, VITO.

www.ostendsciencepark.be/ blue-career-day-2022

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie