Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 1ste editie van Bedrijvencontactdagen Brugge is helemaal uitverkocht

1ste editie van Bedrijvencontactdagen Brugge is helemaal uitverkocht

  • 07/10/2022

“Aantal kwalitatieve bezoekers zit in de lift”

26 en 27 oktober 2022 staan al een aantal maanden met stip aangeduid in de agenda’s van honderden mensen die in West-Vlaanderen beslissingsbevoegdheid binnen hun bedrijf hebben. De eerste editie van de Bedrijvencontactdagen Brugge lijkt zo meteen verder te surfen op het succes van het tweejaarlijkse evenement in Kortrijk. “Brugge zal in eerste instantie het ‘kleine broertje’ van Kortrijk zijn, maar kleine broertjes worden doorgaans groot. Vanaf nu zal het evenement in de even jaren in Brugge doorgaan, Kortrijk wordt de place to be voor de oneven jaren.” 

1ste editie van Bedrijvencontactdagen Brugge is helemaal uitverkocht Peter Vanbrackel

Kortrijk Xpo en Voka West-Vlaanderen hebben samen al een jarenlange ervaring opgebouwd met het organiseren van het evenement in de Groeningestad. “Uit de resultaten van de enquêtes die we tijdens en na zo’n evenement organiseren, was al herhaaldelijk gebleken dat steeds meer mensen vragende partij waren om het concept ook naar andere provincies uit te rollen. De eerste spin-off was een Limburgse editie in 2019. Dat bleek een voltreffer, die in 2021 werd herhaald. Omwille van het succes zullen we Bedrijvennetwerkdagen Limburg vanaf nu telkens in oneven jaren organiseren. Vorig jaar hebben we ook Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland gelanceerd, die in september 2023 een vervolg krijgt. In oktober 2024 zetten we ook Bedrijvennetwerkdagen Mechelen-Kempen op de rails”, zegt Exhibition Manager Peter Vanbrackel.

Het evenement in Kortrijk Xpo lokt vooral exposanten en bezoekers uit Zuid-West-Vlaanderen. Het inspireerde de organisatoren om het initiatief ook in Brugge te lanceren. “In januari 2022 zijn we eraan begonnen, tegen medio september was de beursvloer ingenomen. Dat betekent: ruim 160 exposanten, want de locatie in Brugge (BMCC, het nieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in het hart van de stad, nvdr) beschikt nu eenmaal over minder oppervlakte dan Kortrijk Xpo.”

Als een speer

Voor een eerste editie is dat verheugend nieuws. “We organiseren 34 beurzen in binnen- en buitenland en hebben al herhaaldelijk gemerkt dat voor een eerste organisatie de reacties eerder afwachtend zijn. De sterke samenwerking met Voka West-Vlaanderen heeft er ongetwijfeld mee voor gezorgd dat de editie in Brugge meteen als een speer van start zal gaan. Zij staan 200% achter het evenement en hebben er alles aan gedaan om dit actief te promoten.”

Sowieso is het de bedoeling dat dit de eerste van vele edities in Brugge wordt. “Na afloop zullen we via bevragingen naar constructieve feedback informeren, maar deze organisatie is inderdaad opgezet vanuit een langetermijnvisie. Net als bij de andere edities, werken we met een regionale afbakening voor standhouders: in principe zijn dat uitsluitend West-Vlaamse bedrijven of ondernemingen die elders een hoofdvestiging hebben maar in de kustgouw wel over een filiaal beschikken.”

Het gaat om ondernemers op een persoonlijke manier samenbrengen en entrepreneurship stimuleren, over alle sectoren heen.

Peter Vanbrackel

Vanuit de terechte overtuiging dat je een succesvol concept niet moet omgooien, zijn de benadering en het programma van Bedrijvencontactdagen Brugge identiek aan die van Kortrijk en de andere provincies. “Het gaat om ondernemers op een persoonlijke manier samenbrengen en entrepreneurship stimuleren, over alle sectoren heen. We opteren daarbij altijd voor een woensdag en een donderdag, waarbij Voka West-Vlaanderen vanaf het middaguur een openingsevent (op woensdag van 12 tot 14 uur) en een speeddating tussen ondernemers (op donderdag, zelfde tijdstip) organiseert. De nabijheid van de haven blijft niet onopgemerkt: er komt een opvallend paviljoen van 256 m², dat veel toeleveranciers van Port of Antwerp-Bruges samenbrengt. APZI (vereniging van Zeebrugse havenbedrijven) organiseert een jobdag. Dat alles sterkt ons in de overtuiging dat ook de Brugse editie een succes zal worden”, besluit Peter Vanbrackel. (BVC - Foto Kurt)

www.brugge.bedrijvencontactdagen.be

Kwalitatieve leads

Het event in Kortrijk is gemiddeld goed voor 15.000 bezoekers en circa 500 exposanten. “In Brugge mikken we op 3.000 à 4.000 bezoekers. Tijdens de organisatie in april in Kortrijk, bleek dat het aantal bezoekers door corona iets lager was, maar dat de kwaliteit van de bezoekers primeerde. Wie kwam, was oprecht geïnteresseerd om met de standhouders zaken te doen. Uiteindelijk is het genereren van kwalitatieve leads nog altijd de voornaamste doelstelling van exposanten. Als corona één positief gevolg heeft, dan wel dat de ‘beurstoeristen’ er van tussen zijn gemuisd. Meer nog: ruim 30% van de aanwezigen zijn CEO’s.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie