Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Politici op stage

  • 23/09/2022

Voka Zomerstages slaan brug tussen Wetstraat en werkvloer

Maar liefst 142 inschrijvingen kreeg Voka binnen voor de – intussen traditionele – Zomerstages. Een 30-tal politici lopen stage bij een West-Vlaams bedrijf, een nieuw deelnamerecord in de regio. In Ondernemers brengen we telkens verslag uit van enkele stages. 

Groen covoorzitter en Vlaams Parlementslid Jeremie Vaneeckhout ging richting het Jan Yperman Ziekenhuis. Hij trok er een verpleegplunje aan en hielp mee met de verpleegkundigen. Hij zag er een ziekenhuis dat kwaliteit hoog in het vaandel draagt en patiënten met een warm hart verzorgt in een hoogtechnologische omgeving.

Federaal parlementslid voor N-VA Björn Anseeuw begaf zich naar airco- en warmtepompspecialist Daikin in Oostende. Hij ging er uitgebreid in op de arbeidsmarktkrapte. Ander belangrijk thema op de agenda was de gunstige fiscale regeling voor (wetenschappelijke) onderzoekers die R&D-activiteiten binnen bedrijven uitvoeren.

Vlaams Parlementslid voor CD&V Brecht Warnez trok naar Vanden Broele in Brugge om er de kennisinnovatie te ontdekken die zo eigen is aan het bedrijf. Tijdens de stage werden verschillende visies en heel wat informatie uitgewisseld over manieren om lokale besturen te ondersteunen met digitale dienstverlening, om hen nog performanter en klantgerichter te maken.

Op 25 augustus stak federaal parlementslid Sander Loones (N-VA) de handen uit de mouwen bij het Wevelgemse digital marketingbureau Studio Copain. Hij mocht lustig brainstormen over een nieuwe campagne, trok met copain Floris op klantenbezoek, vergezelde het team op locatiebezoek en gaf zijn ongezouten mening over een ‘top secret’ project.

Vlaams Parlementsleden voor N-VA Axel Ronse en Maaike De Vreese maakten in de haven van Zeebrugge (de grootste roll-on-roll-offhaven ter wereld) kennis met Wallenius Wilhelmsen Solutions. Het bedrijf investeert sterk in de haven van Zeebrugge, o.a. met de aanleg van bijkomende nieuwe terminalcapaciteit om de verdere groei vorm te geven. Daarbij gaat heel wat aandacht naar duurzaamheid.

Eind augustus kon MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez het West-Vlaamse ondernemerschap ervaren tijdens zijn Voka Zomerstage bij Addax Motors. Na een rondleiding door de productiehal kroop hij zelf achter het stuur van een Addax Motor-voertuig en voerde hij een testrit uit. Op die manier kon hij kennismaken met het innovatieve bedrijf, dat hoge ambities koestert.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie