Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Politici op stage

  • 09/09/2022

Voka Zomerstages slaan brug tussen Wetstraat en werkvloer

Maar liefst 142 inschrijvingen kreeg Voka binnen voor de – intussen traditie geworden – Zomerstages. Een 30-tal politici lopen stage bij een West-Vlaams bedrijf, een nieuw deelnamerecord in de regio. In Ondernemers brengen we telkens verslag uit van enkele stages. 

Op dinsdag 9 augustus werd het startschot gegeven van de Voka Zomerstages. Federaal parlementslid en fractieleider Wouter De Vriendt (Groen) draaide een dag mee op de bedrijfsvloer bij Trotec NV in Veurne, samen met burgemeester van Veurne Peter Roose. Het familiebedrijf verwerkt voormalige plantaardige levensmiddelen tot een hoogwaardige basisgrondstof voor dierenvoeder. Op die manier draagt de onderneming al sinds 1968 bij aan een circulaire economie.

Op één van de warmste vrijdagen van 2022 trok Vlaams Parlementslid voor CD&V en burgemeester van Waregem Kurt Vanryckeghem naar Vanheede Environment Group in Roeselare. Het familiebedrijf is al sinds jaar en dag één van de grootste spelers in Vlaanderen op het vlak van afvalstroomverwerking. De waarden spreken voor zich: People, Planet, Profit, Passion en Pride. Innovatie staat ook centraal. Ter illustratie: overtollige warmte van Vanheede Environment Group wordt ingezet in het productieproces van het bedrijf van de buren.

Brussels Parlementslid voor Groen Juan Benjumea Moreno liep op donderdag 18 augustus stage bij Beauvent in Oostende. De coöperatie wil zoveel mogelijk mensen verenigen die mee investeren in energie-efficiëntie en de productie van duurzame energie. Nadat algemeen directeur Frédéric Haghebaert een aantal projecten had toegelicht, kon de Groen-politicus enkele lopende projecten en werven met eigen ogen aanschouwen.

Federaal parlementslid voor CD&V Franky Demon ging vrijdag 19 augustus op Voka Zomerstage bij ziekenhuis AZ Sint-Lucas in Brugge. Algemeen directeur Niko Dierickx dompelde Franky Demon onder in de wereld van de zorg en ziekenhuizen. Daarbij werden verschillende aspecten behandeld: netwerken en fusies met andere ziekenhuizen, financiering en ziekenhuishervormingen, digitalisering en informatisering, personeelstekort,…

De premier en de burgemeester staken de handen uit de mouwen en ervaarden hoe het is om havenarbeider te zijn.

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) en burgemeester van Brugge Dirk De fauw (CD&V) liepen op 22 augustus stage bij havenbedrijf International Car Operators in Zeebrugge. ICO heeft terminals in Zeebrugge en Antwerpen en is gespecialiseerd in de behandeling en opslag van roll-on/roll-off cargo. Het havenbedrijf behandelt zo’n 2 miljoen voertuigen per jaar in België. De premier en de burgemeester staken de handen uit de mouwen en ervaarden hoe het is om havenarbeider te zijn in de haven van Zeebrugge.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie