Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Vincent Callens volgt Christophe Dhaene op als Voka-voorzitter regio Ieper

Vincent Callens volgt Christophe Dhaene op als Voka-voorzitter regio Ieper

  • 17/06/2022

“Sterker worden door netwerking”

Het Complex Project Ieper-Veurne en de uitdagingen op de arbeidsmarkt worden ook onder het regionaal voorzitterschap van Vincent Callens de belangrijkste speerpunten voor Voka Ieper. De plantmanager van Mondi Poperinge neemt de scepter over van Christophe Dhaene, die 8 jaar Voka Ieper leidde. 

Vincent Callens volgt Christophe Dhaene op als Voka-voorzitter regio Ieper

Vincent Callens is 57, geboren in Ieper, woont in Heuvelland, is gehuwd en heeft 2 volwassen kinderen. Hij is al jarenlang achter de schermen actief bij Voka West-Vlaanderen, als lid van de lokale raad en van de raad van bestuur. “Ik heb het altijd belangrijk gevonden om als bedrijfsleider vanuit de Westhoek voeling te houden met Voka en mee als spreekbuis te fungeren voor wat er in deze regio allemaal leeft.”

Waarop wilt u vooral inzetten?

“Als je het internationaal bekijkt, is de Westhoek goed ontsloten. We hebben van hieruit goede verbindingen naar Frankrijk, Engeland, Ierland, enzovoort. Natuurlijk is de plaatselijke mobiliteit wel al decennialang een aandachtspunt. De vierhoek Veurne-Diksmuide-Ieper-Poperinge moet betere verbindingen krijgen voor weg-, fiets- en waterverkeer. Onder meer om dat nadrukkelijk onder de aandacht te blijven brengen, zal ik de krachten bundelen met Pieter De Brabandere (Voka-voorzitter regio Veurne). Daarnaast zijn we als grensregio enerzijds beperkt in ons rekruteringsgebied, anderzijds is het cruciaal nog meer voeling te hebben met de Noord-Franse arbeidsmarkt. De krapte op de arbeidsmarkt speelt onze ondernemingen veel parten, maar dat geldt voor het hele land.”

De vierhoek Veurne-Diksmuide-Ieper-Poperinge moet betere verbindingen krijgen voor weg-, fiets- en waterverkeer.

Heeft u ook een persoonlijk ‘stokpaardje’?

“Naast die ‘klassieke’ thema’s, wil ik vooral nog meer belang hechten aan netwerking. Je merkt hoe moeilijk het is om, na de coronajaren, mensen op de been te brengen voor evenementen. Toch blijven dergelijke organisaties essentieel om contacten te blijven onderhouden en de belangen van deze streek optimaal te verdedigen.”

Wat trekt u het meest aan in de streek rond Ieper?

“Het is een fantastische regio om te wonen en te werken. We hebben hier nog veel ruimte, die ik graag benut om regelmatig te fietsen en te lopen. Tegelijk voel je een enorme dynamiek onder de bedrijfsleiders. Daarom ben ik ervan overtuigd dat elkaar op een kwalitatieve manier ontmoeten, ons alleen maar sterker kan maken.”

Hoe belangrijk is de regio voor Mondi, uw werkgever?

“Mondi is een Oostenrijkse multinational die actief is in de verpakkingsindustrie en die wereldwijd circa 100 productie-units telt, waarvan Mondi Poperinge de enige in België is. Hier produceren we industriële papieren zakken voor de West-Europese voedingsindustrie. Ik ben hier al 20 jaar actief als plantmanager en beschik over een goed en stabiel team. Mondi heeft België altijd als een ideale uitvalsbasis beschouwd. Als wereldspeler kijken zij op vlak van ontsluiting vooral naar het grotere plaatje; voor hen spelen die problematische plaatselijke verbindingen veel minder een rol.” (BVC - Foto DD)

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie