Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Plato - “Veel hands-on informatie”

Plato - “Veel hands-on informatie”

  • 17/06/2022

De Plato-trajecten bevatten een boeiend en gevarieerd aanbod. Dat vinden ook Sharlien Derluyn en Olivia Vander Stichele, die allebei werken bij Valcke Prefab Beton. Sharlien heeft in het jaar 2020 de overstap gemaakt naar Valcke. Daar is ze nu actief als hr-manager. Olivia werkt sinds 2021 bij Valcke als marketingverantwoordelijke. 

Sharlien Derluyn en Olivia Vander Stichele

Sharlien volgde het Plato-traject HR operationeel, Olivia koos voor Strategische marketing. De keuze voor die specifieke trajecten heeft te maken met hun functiedomein. “Marketing en Hr zijn hier nieuwe functies bij Valcke en door in Plato-trajecten te zitten maken we kennis met mensen die al voor een lange tijd in die domeinen actief zijn. Je krijgt interessante theorie die je aan de praktijk kan linken. Daarnaast hoor je er hoe andere mensen met een gelijkaardige functie diverse zaken aanpakken. Als er een spreker interessante cases komt brengen, worden die daarna ook besproken met de groep. De deelnemers coachen, motiveren en enthousiasmeren elkaar.”

Het was bestuurder Charles Valcke (die ook Plato-peter is) die hen bij de start van hun loopbaan bij Valcke de Plato-trajecten aanraadde. “Hij vertelde ons al bij de start dat we ons netwerk het best konden uitbouwen via Voka West-Vlaanderen, door te connecteren met mensen met dezelfde functie”, klinkt het.

Gelijkaardige uitdagingen

Sharlien vindt Plato vooral interessant omdat ze er met mensen kan praten die gelijkaardige uitdagingen hebben. “Want je moet je netwerk gebruiken om vragen aan te stellen.” Ook Olivia merkte meteen het voordeel van Plato op. “Ik ben de enige binnen de organisatie die een marketingfunctie heeft. De Plato-trajecten houden mij enorm creatief. Je maakt er effectief een persoonlijke connectie met de mensen die je er leert kennen. Het zijn bijna vrienden. Uit dit type traject haal je veel hands-on informatie, info die je effectief kan gebruiken in de praktijk.”

Ze raden de Plato-trajecten dan ook graag aan anderen aan: “Charles zei dat je als jonge verantwoordelijke in een echt netwerk terechtkomt en dat is intussen volledig bevestigd. Als je in een bedrijf werkt, denk je ook vaak in termen van het bedrijf. Door kennis te maken met andere bedrijven, krijg je een open blik. Je krijgt er zeker energie van om op de volgende dag verrijkt naar kantoor te komen.”

Plato biedt je een aanbod dat aansluit bij de actuele uitdagingen van de ondernemerswereld. Kennisdeling en ervaringsuitwisseling rond specifieke thema’s staan centraal. Om dat zo relevant en waardevol mogelijk te faciliteren, werken we met verschillende groepsindelingen: Plato Ondernemers, Plato Experten en Plato Business. Ook in 2022 biedt Plato heel wat nieuwe trajecten aan. Bekijk het aanbod op www.voka.be/west-vlaanderen/plato

AIO

Plato biedt je de mogelijkheid om jouw bedrijfsvoering onder de loep te nemen en te professionaliseren in één of meerdere managementdomeinen.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie