Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • De Expert: "3 tips voor de praktische invoering van automatisering en robotisering"

De Expert: "3 tips voor de praktische invoering van automatisering en robotisering"

  • 16/05/2022

Geert Haeghebaert – zaakvoerder Jorosoft

Automatisering en robotisering zijn ‘in’, maar de praktische invoering roept ook heel veel vragen op. Geert Haeghebaert van Jorosoft helpt je door het bos de bomen te zien. 

Jorosoft

1. Let op je doorlooptijden

In automatiseringsprojecten focust men nogal snel op de productietijd van één deel of één afdeling en hoe die kan worden verkort. Wat men daarbij over het hoofd ziet, is dat veel vaker tijd wordt verloren door manuele tússenhandelingen, waardoor er bottlenecks ontstaan. Als bijvoorbeeld een machine een stuk razendsnel bewerkt, maar het transport naar de volgende machine verloopt niet efficiënt, gaat er kostbare tijd verloren. Bekijk dus zeker de volledige procesflow tot in detail.

2. Werk vlot samen met je externe stakeholders

Naast de optimalisering van je interne processen is het ook nuttig om de data uit jouw bedrijf uit te wisselen met je externe stakeholders zoals leveranciers, transporteurs en klanten. Vandaag gebeurt die communicatie nog al te vaak via e-mail, maar door ook dit te optimaliseren, wordt de samenwerking geoptimaliseerd en kan er sneller en efficiënter worden gewerkt.

3. Doe het stap voor stap

Verandering heeft tijd nodig, dus automatiseer niet alles in één keer maar doe het stap voor stap en maak van elke stap een proof of concept. Zo ben je zeker dat elke aanpassing in je processen ook effectief een positief effect zal hebben. Staar je ook niet blind op hippe trends en flashy woorden, maar keer altijd terug naar je oorspronkelijke behoeften en analyseer waar automatisering echt nodig is en voor jouw bedrijf het verschil kan maken.

www.jorosoft.be

 

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie