Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Verhuis naar duurzame nieuwbouw maakt BO-Solutions klaar voor de toekomst

Verhuis naar duurzame nieuwbouw maakt BO-Solutions klaar voor de toekomst

  • 27/01/2023

“Wij willen ondernemen vanuit onze waarden”

BO-Solutions maakt haar ambities waar. Het metaalverwerkende maakbedrijf uit Roeselare verhuisde eind vorig jaar naar een nieuw bedrijfsgebouw en realiseerde een groei van circa 18%, tot 6,5 miljoen euro in 2022. “De grootste winst is dat we ons 30-koppige team nu een comfortabele werkomgeving kunnen bieden.”

foto Nancy Van Damme en Bart Vandepitte

Bart Vandepitte had als ingenieur al behoorlijk wat nationale en internationale ervaring opgebouwd, toen hij in 2013 besloot om te gaan ondernemen en de overname van BO-Solutions realiseerde. “Het bedrijf bestaat sinds 1986 en had al een prima reputatie qua metaalbewerking”, vertelt de bedrijfsleider. “Van prototyping en stukwerk over kleine en middelgrote series tot reverse engineering: we doen het allemaal. De productie van complexe, fijnmechanische bewerkingen van metalen precisie-onderdelen op maat en tooling, vooral voor machinebouw: alles gebeurt met de focus om te blijven innoveren.”

Dat bleek een schot in de roos, alleen beantwoordde de bedrijfssite niet meer aan de huidige normen. “Er was nood aan verandering op het vlak van comfort, duurzaamheid, kostenefficiëntie, flexibiliteit en productiviteit”, zegt Barts echtgenote Nancy Van Damme. “In 2019 hebben we de bouwgrond gekocht. Corona heeft het bouwproces aanzienlijk vertraagd, maar op 1 november 2022 konden we onze intrek nemen op de nieuwe locatie, gelegen in Bedrijvenpark Wijnendale, in het noorden van Roeselare.”

Een zelfsturend klimatisatiesysteem heeft de capaciteit om tot 3 keer per uur alle lucht in de ruimtes te filteren.

Nancy Van Damme

Welzijn van de medewerkers prioritair

De nieuwbouw is 15% groter dan het vorige pand en dat is niet de enige troef. “De fabriekshal is voorzien van grote ramen en lichtkoepels, waardoor het gebouw continu baadt in daglicht. Een zelfsturend klimatisatiesysteem heeft de capaciteit om tot 3 keer per uur alle lucht in de ruimtes te filteren. Ondersteund door een slimme manier van isoleren en 3.000 m² zonnepanelen voorziet het ook in koeling en verwarming door hergebruik van de warmte van de machines. Moderne burelen en een industrieel ingericht bedrijfsrestaurant waar het aangenaam toeven is, zorgen voor een positieve teamgeest.”

Enkel knelpuntberoepen zijn actief in dit bedrijf en daarom zijn er constant vacatures. “Het doet ons plezier dat wij van de hr-kantoren die ons ondersteunen vaak het signaal krijgen dat wij een positief imago genieten bij de kandidaten. Ons team bestaat uit mensen met verschillende leeftijden, culturen en achtergronden. Die diversiteit leidt tot innovatie en de sleutel daarvoor is respect. Ongetwijfeld zullen de nieuwbouw en het feit dat wij een people first-bedrijf zijn, extra argumenten zijn in de war for talent.”

Wie gemotiveerd is om fijn mechanisch werk zoals CNC-draaien, frezen, slijpen, leppen, lassen en andere bewerkingen helemaal onder de knie te krijgen, komt hier in een gespreid bedje terecht, klinkt het. “Onze mensen hebben allemaal een doorgedreven technische knowhow die ze met plezier doorgeven. Kandidaten die beschikken over de nodige competenties of die willen leren, kunnen bij ons onmiddellijk aan de slag.”

www.bo-solutions.be

Duurzaam ondernemen

Dit sterk staaltje ondernemerschap van BO-Solutions werd door de stad Roeselare opgemerkt, wat hen een nominatie voor de Roeselare Awards 2022 in de categorie ‘Bedrijf van het jaar’ opleverde. “Wij zijn zeer dankbaar voor deze erkenning. Ons engagement qua duurzaam ondernemen wordt duidelijk geapprecieerd. Zo zijn we al ruim 8 jaar partner en believer van het Belgische Agoria Solar Team, een studentengroep van KU Leuven die een zonnewagen bouwde. Sinds vorig jaar steunen we ook een lokaal project van VTI Roeselare, de waterstofwagen VTIR@tomic1. Om het plaatje compleet te maken, maken wij ook deel uit van de Klimaatcoalitie van Roeselare”, besluit Nancy Van Damme.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie