Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • West-Vlaanderen maakt zich op voor uitverkochte editie Bedrijvencontactdagen Kortrijk

West-Vlaanderen maakt zich op voor uitverkochte editie Bedrijvencontactdagen Kortrijk

  • 31/10/2023

Op 13 en 14 december 2023 tekent ondernemend West-Vlaanderen opnieuw present in Kortrijk Xpo voor een uitverkochte editie van Bedrijvencontactdagen Kortrijk. De formule van dit twee dagen durende event is intussen bekend: een combinatie van een beursvloer met ondernemingen uit alle mogelijke sectoren, aangevuld met randevents en speeddates die de een-op-een netwerking versterken. Met 550 exposanten belooft ook deze editie opnieuw een grand cru te worden.

Bedrijvencontactdagen Kortrijk is voor de vele exposanten de ideale gelegenheid om hun bedrijf met een eigen stand in de kijker te zetten. Ook deze editie zien we bedrijven uit een brede waaier van sectoren. Ze stippen onderlinge businessopportuniteiten aan om op die manier het ondernemerschap te stimuleren. Een regionale focus, een bruisende ondernemerssfeer en interessante randevents zijn de succesingrediënten van de beurs. 

“Vooral in onzekere tijden is het belangrijk om een klankbord en een sterk zakelijk netwerk te hebben”, vertelt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. “Uit de meest recente Voka-enquête blijkt dat de vraag van bedrijven aan het inzakken is. De orders zitten in 6 op de 10 bedrijven onder het normale niveau, zo gaven de respondenten aan. 4 op de 10 verwacht nog een verdere daling in de komende zes maanden. De ondernemingen verwachten dan ook een daling van de omzet met gemiddeld 2,6% voor heel het jaar 2023. Net op zulke momenten bewijst een event als Bedrijvencontactdagen Kortrijk nog eens extra zijn nut.” 

“Dit is een laagdrempelig all-in concept en daarin zit hem het succes”, aldus Peter Vanbrackel, Exhibition Manager Xpo Group. “Twee dagen volop netwerken met maximaal resultaat. De regionale focus maakt het verschil. 38% van de bezoekers is CEO, eindbeslisser of medebeslisser. Kwaliteit is dus verzekerd. Deze beurs is een must om je netwerk in West-Vlaanderen uit te breiden en op zoek te gaan naar nieuwe opportuniteiten, ook buiten je eigen sector. Want ook daar liggen meer kansen dan je denkt.” 

Focus op AI tijdens het openingsevent 

‘Is this the real life? Is this just fantasy?’ In 1975 opende Queen zo zijn iconische Bohemian Rhapsody. Wat is echt, wat is fake? Wat komt er allemaal op ons af? Tijdens het openingsevent van Bedrijvencontactdagen Kortrijk 2023 staat Artificiële Intelligentie (AI) centraal. Waarmee we ook vooral willen zeggen: Bedrijvencontactdagen Kortrijk, dat is echt. Daar ontmoet je de échte ondernemers van vandaag én morgen. Maar wat doe je nu allemaal met AI en hoe kan het ons leven gemakkelijker maken? We zoomen erop in met keynote Jeroen Baert. 

Op dag 2 krijgen exposanten dan weer de kans om op korte tijd in contact te komen met heel wat andere standhouders. Onze Exposanten Speeddate is elk jaar goed voor tientallen nieuwe opportuniteiten.

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag