Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Werkzoekenden krijgen privérondleiding in verschillende Dendermondse bedrijven

Werkzoekenden krijgen privérondleiding in verschillende Dendermondse bedrijven

  • 14/11/2023

Voka Oost-Vlaanderen, VDAB, DDS en de stad Dendermonde organiseren met ‘Hop, ‘n job’ een nieuwe manier van jobmatching. Op 14 en 16 november nemen de partners een 30-tal werkzoekenden op sleeptouw om kennis te maken met werkgevers in de regio.

Dat de Vlaamse arbeidsmarkt krap is, is geen nieuws meer. Werkgevers uit alle sectoren hebben te maken met knelpuntvacatures die moeizaam ingevuld geraken. VDAB bedacht samen met Voka Oost-Vlaanderen, DDS en de stad Dendermonde een nieuwe manier van werken om werkzoekenden in de regio te koppelen aan de vacatures bij de lokale werkgevers. 

Een 30-tal werkzoekenden zal twee bedrijven per dag bezoeken. Op dinsdag 14 november staan Medisch Labo Medina en Tarkett op de planning. Donderdag houden de werkzoekenden halt bij REI Group en Cosmo. De partners zorgen voor vervoer en middageten, de werkgevers stellen hun bedrijf open voor een rondleiding. Nadien volgen individuele gesprekken tussen werkzoekenden en werkgevers. Bij een geslaagde match staat een vervolggesprek op de planning. 

We moeten creatief zijn

“We moedigen initiatieven als deze sterk aan”, vertelt Arne Oosthuyse, directeur arbeidsmarkt bij Voka Oost-Vlaanderen. “Oost-Vlaanderen kent vandaag al een werkzaamheidsgraad van meer dan 80%. Willen we openstaande vacatures invullen, dan moeten we samen met alle partijen op zoek naar creatieve oplossingen om de resterende arbeidskrachten te activeren. Bedrijven halen vandaag alles uit de kast om sterke mensen aan het werk te zetten binnen een goede omkadering. Met ‘Hop, ‘n Job’ zetten we opnieuw een mooie stap vooruit."
 

Samen lokale uitdagingen aanpakken

Deze werkwijze past in de rol van VDAB die als arbeidsmarktregisseur samen met zijn (lokale en regionale) partners een antwoord biedt aan de uitdagingen op de arbeidsmarkt, zegt Freddy Van Malderen, provinciaal directeur van VDAB in Oost-Vlaanderen: “Lokale besturen staan het dichtst bij de werkzoekenden die in hun gemeente of stad wonen. Voka kent als geen ander de werkgevers die in de regio actief zijn. Vanuit VDAB zorgen we voor de matching tussen alle spelers. Het motto “samen sterk voor werk” komt zo letterlijk aan bod!” 

Dendermonds schepen van Lokale Economie Dirk Abbeloos: “We zijn in Dendermonde bijzonder trots op onze bedrijven. Het is onze plicht om hen te steunen wanneer ze het nodig hebben. Er is bovendien niets mooier en makkelijker dan werken in eigen streek. Waarom zou je het verder zoeken. Wij hebben alles te bieden.”

Raf De Wolf, voorzitter DDS Streekregisseurs: “De manier waarop we werken en ondernemen zal er in de toekomst onvermijdelijk anders uitzien. We vinden het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle inwoners van onze regio in eigen streek aan de slag kunnen. Daarom werken we graag met andere organisaties samen aan initiatieven om dit mogelijk te maken. Hop ’n Job is er zo één van.”
Aanpak slaat aan bij werkgevers

Deze manier van rekruteren wordt gesmaakt bij de werkgevers. Pascale Van Hoecke, Corporate HR and Development Director bij Medisch labo Medina: “Hop ’n Job is een unieke kans om kandidaten uit eigen streek kennis te laten maken met al onze jobopportuniteiten!”
 

Contactpersoon

Simon Lefèvre

Belangenbehartiging - Haven - Persverantwoordelijke