Skip to main content
  • Nieuws
  • Werkgeversorganisaties slaan handen in elkaar voor meer diversiteit op de werkvloer

Werkgeversorganisaties slaan handen in elkaar voor meer diversiteit op de werkvloer

  • 15/02/2018

Diversiteit in de onderneming. Hoe pak ik dat aan? De interprofessionele en regionale werkgeversorganisaties – AGROFront, Beci, UCM, Unisoc, Unizo, UWE, VBO en Voka - slaan de handen in elkaar. Samen streven we naar een billijke maatschappij waar elke persoon met de nodige vaardigheden, kennis en talenten een eerlijke kans krijgt op de arbeidsmarkt. De groeiende krapte op de arbeidsmarkt is het momentum om kansengroepen sterker te verankeren binnen de arbeidsmarkt. Discriminatie bestaat, dat willen we niet ontkennen, maar wij geloven dat een positieve aanpak het verschil kan maken. Daarom hebben we als werkgeversorganisaties beslist de krachten te bundelen.

Actieplan diversiteit

 

Met ons actieplan voor meer diversiteit in de onderneming willen we ondernemingen bewust maken van de meerwaarde van diversiteit. Hen sensibiliseren en informeren om diversiteit op de werkvloer te bevorderen. Het uitgangspunt hierbij is vertrouwen. Wij vragen van de overheid, de belangenorganisaties en de verschillende instellingen om ditzelfde uitgangspunt te hanteren en in dezelfde logica mee te stappen.

In een eerste fase verzamelen we good practices, die we naar een breed publiek communiceren om werkgevers te informeren en te sensibiliseren, maar vooral te inspireren. In latere fasen zetten we in op het uitbouwen van expertise (met een toolbox, partnerships met middenveldorganisaties, etc.). Wij vragen ook meer en beter onderzoek rond diversiteit.

Lees alvast de getuigenissen van dienstverleningsbedrijf Verwater Tank en Industrial Services, crèche De Ster en fruitbedrijf Vanhellemont.

Zet u zelf in op het vlak van diversiteit? Wij zijn op zoek naar uw ervaringen! Of werd u zelf geïnspireerd door een onderneming? Laat het ons dan weten via info@voka.be.

Contactpersoon

Helena Muyldermans

Senior Adviseur Sociaal recht en Arbeidsmarkt

IMU - vzw - Salesforce
IMU - vzw - salesforce
Proximus
IMU - vzw - Remant
IMU - vzw - Bebat
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - Altez
IMU - VZW - multibureau
AW_Digitalisering
IMU - vzw - Bank van Breda
AW_Welt_6stappenplan
Van Roey - September