Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Werkgevers verleiden jongeren in Deinze

Werkgevers verleiden jongeren in Deinze

  • 24/04/2024

Een eerste job kiezen is nog al te vaak een aartsmoeilijke keuze. Maar liefst 19 werkgevers uit Deinze openden daarom op woensdag 24 april hun deuren. Zo kregen de jongeren een unieke inkijk op de werkplaatsen waar ze, vroeg of laat, aan de slag kunnen gaan en wat daarvoor nodig is. Voka Oost-Vlaanderen, Stad Deinze, VTI Deinze, Leiepoort campus Sint-Vincentius en Deinze Industrie vzw bundelden de krachten en stuurden de toekomstige werkkrachten op ontdekkingstocht. 

De bedrijven uit Deinze reageerden enthousiast op het initiatief, maar liefst 19 werkgevers engageerden zich om de afstand tussen het onderwijs en het bedrijfsleven minstens voor 1 dag even kleiner te maken. De 220 laatstejaarsleerlingen hadden dan ook keuze zat om hun Jobdreamday vorm te geven. 

Building together towards a sustainable future.

Ekopak, Algemene Bouw Maes en Electro Verbeke bundelden de krachten en verwelkomden de studenten op werfbezoek in De Prijkels. Algemene Bouw Maes realiseert er het prachtig nieuw kantoorgebouw en fabrieksatelier voor Ekopak. Nathalie Monbailliu, HR Business Partner bij Algemene Bouw Maes: “De mooiste realisaties ontstaan door het bundelen van onze krachten. Door SAMEN ons project te tonen willen we het belang van deze waarde én competentie delen met de jongeren uit Deinze. Samen groeien, zorg dragen voor elkaar en grenzen verleggen: dat is bouwen met mensen.”

Electro Verbeke uit Deinze staat in voor alle elektrotechnieken op deze werf. “Als lokale KMO zijn we trots om mee te werken aan prachtige, innovatieve en duurzame projecten hier in Deinze en zo bij te dragen toe de groei en ontwikkeling in eigen regio. Voor ons was het dan ook een uitgelezen kans om deel te nemen en zo jongeren warm te maken voor een job in eigen streek,” aldus Isabelle Verbeke bestuurder bij Electro Verbeke. 

De studenten kregen de kans om de indrukwekkende werf te bezoeken met al zijn facetten en tegelijk kennis te maken met de activiteiten van Ekopak. “We zijn verheugd om deel te nemen aan de Jobdreamdays. Via deze weg kunnen we scholieren inspireren en hopelijk deze toekomstige generatie warm maken voor een job in de bouw- of watersector,” besluit Britt Gardeyn, HR Business Partner bij Ekopak.


Duurzame tewerkstelling

“De voordelen van werken in de eigen streek zijn enorm. Werknemers kunnen vaker met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk komen, waardoor een duurzaam woon-werkverkeer mogelijk is. Reken daarbij dat de stressfactor van werknemers significant verlaagt omdat ze minder vaak in de file moeten staan en meer tijd krijgen om de work-life balance in evenwicht te houden. Je krijgt dus ook gelukkigere werknemers. Bovendien zijn er in Deinze heel wat interessante en innovatieve bedrijven waar men aan de slag kan,” licht Elisabeth Minnaert, regiodirecteur Vlaamse Ardennen & Leiestreek bij Voka Oost-Vlaanderen toe. 

Onderwijs ontmoet arbeidsmarkt

Het is moeilijk om als jong volwassene zicht te krijgen op alle mogelijkheden die de arbeidsmarkt biedt. Katrien Kerckhove, directeur Leiepoort campus Sint-Vincentius: ‘Met onze deelname aan de Jobdreamday van Voka Oost-Vlaanderen bouwt Leiepoort campus Sint-Vincentius bruggen tussen de 6des/7des en de Deinse bedrijven en openen we zo de poort naar de toekomst!'


 

Contactpersoon

Simon Lefèvre

Belangenbehartiging - Haven - Persverantwoordelijke

OV - Festival van Vlaanderen