Skip to main content
  • Nieuws
  • Werkgevers schudden regering wakker - Voka deed samen met topondernemers oproep in het Nieuwsblad

Werkgevers schudden regering wakker - Voka deed samen met topondernemers oproep in het Nieuwsblad

  • 16/05/2018

Voka waarschuwde samen met de Vlaamse werkgevers de Vlaamse regering dat ze hard moet blijven werken tot de dag voor de verkiezingen. Eerder verklaarde Bart De Wever (N-VA) al dat 'de dash uit de regering was'. En dat mag niet, want er moeten dringend belangrijke knopen worden doorgehakt.

“Het is nog een jaar tot aan de verkiezingen. Dan volgen zeker nog maanden van regeringsonderhandelingen. Gaan we dan anderhalf jaar niets doen?", vraagt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, zich af in het Nieuwsblad. En hij krijgt daarbij steun van een reeks CEO's. "Als we concurrentieel willen blijven, moet de regering gewoon tot de allerlaatste dag regeren", klinkt het bij hen. 

"Er liggen nog heel wat belangrijke dossiers op de plank. En de moeilijkste worden altijd maar vooruitgeschoven", aldus Hans Maertens. Zo benadrukt hij in het Nieuwsblad dat er zeker nog enkele zaken op orde gebracht moeten worden voor de volgende legislatuur: de aanpassing van de loonindex, de begroting, het fileprobleem, duidelijkheid omtrent de energiefactuur en een akkoord omtrent de geluidshinder. 

Voka wil alvast het debat aangaan.

CEO en Voka roepen regering op tot actie

 

Imu Salesforce
IMU Multiburo