Skip to main content
  • Nieuws
  • Werkgelegenheid is belangrijker dan welles-nietesspelletjes

Werkgelegenheid is belangrijker dan welles-nietesspelletjes

  • 22/05/2017

Werkgeversorganisaties Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant  en Voka Metropolitan betreuren dat Brussels minister van tewerkstelling Didier Gosuin het belang van Brussels Airport voor Brussel en voor de Brusselse tewerkstelling in vraag stelt. “In plaats van een welles-nietesspelletje te spelen, zouden we beter de handen in elkaar slaan om de werkgelegenheid veilig te stellen en nog meer aan te wakkeren”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant.

Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant roept de Brusselse regering op om geen energie te steken in gekibbel over methodes en aantallen, maar er samen naar te streven om nog meer Brusselaars aan het werk krijgen. Peter Van Biesbroeck: “Het is jammer dat Minister Gosuin de cijfers uit voorgaande onderzoeken in vraag stelt en zelfs minimaliseert. De minister zou beter samenwerken met de grootste private werkgever voor Brusselaars, in plaats van er op te schieten.”

Grootste bron van tewerkstelling

Dat Brussels Airport Company de grootste bron van tewerkstelling is voor Brusselaars, is meermaals aangetoond. Van de 20.000 directe jobs op Brussels Airport, worden er met zekerheid zo’n 3.000 ingevuld door personen afkomstig uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit bleek eerder al uit cijfers van het RESOC, die recent nog bevestigd werden door een eigen onderzoek van Brussels Airport Company bij de 12 grootste bedrijven op de luchthaven.

Duizend meer of minder

Daarnaast brengt de luchthaven ook heel wat indirecte tewerkstelling met zich mee. Dankzij de aanwezigheid van de luchthaven worden er in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest immers veel jobs gecreëerd in bijvoorbeeld de horeca en de toeristische sector. “Elk jaar bezoeken 1,6 miljoen buitenlanders Brussels met het vliegtuig, het spreekt voor zich dat dit veel werkgelegenheid met zich meebrengt”, aldus Peter Van Biesbroeck. “Of dat nu duizend jobs meer of minder zijn, daar gaat het niet om. Het is belangrijk dat de jobs die er zijn, zeker beschermd worden.”

Cruciale verbindingspoort

Voka benadrukt nog eens dat het socio-economisch belang van de luchthaven niet onderschat mag worden, niet alleen voor inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die op de luchthaven aan de slag kunnen, maar ook voor de Brusselse bedrijven én de internationale instellingen in Brussel. Voor hen is de luchthaven cruciaal als verbindingspoort met de rest van de wereld.

 

Voor een reactie van Voka Metropolitan: Jan Van Doren - 0496 61 35 76
Voor een reactie van Voka Vlaams-Brabant: Nele Hiele - 0488 43 73 16
Proximus