Skip to main content
  • Nieuws
  • Werken knippen Mechelen-Noord in tweeën

Werken knippen Mechelen-Noord in tweeën

  • 29/08/2017

Naast de geplande grootschalige werken aan R6 later dit najaar, start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op maandag 4 september met renovatiewerken aan de brug van de Blarenberglaan over de E19 in Mechelen-Noord. De volgende vier maanden is de brug volledig afgesloten en moet het verkeer tussen Mechelen-Noord 1 en Mechelen-Noord 2 omrijden.

De brug van de Blarenberglaan over de E19 verbindt beide industriegebieden met elkaar. Om een vlotte en veilige verbinding tussen de twee industriezones te kunnen behouden, acht AWV grondige renovatiewerken noodzakelijk. Zo wordt het wegdek vernieuwd en worden er fietspaden op de brug aangelegd. Ook de oplegtoestellen waarop de brugliggers rusten, worden volledig vervangen. Tegen eind dit jaar verwacht AWV klaar te zijn met de renovatie van de brug, onder voorbehoud van goede weersomstandigheden. De aannemer zal de nodige veiligheidsmaatregelen treffen, zodat verkeer op de E19 geen hinder van de werken zal ondervinden.
 

omleidingblarenberglaanAnders is dat voor het verkeer tussen Mechelen-Noord 1 en Mechelen-Noord 2. Dat wordt vier maanden omgeleid via Antwerpsesteenweg (N1), R6 en de Blarenberglaan (komende van Noord 1) en via Blarenberglaan, N16 en R6 (komende van Noord 2). Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding langs het jaagpad van de Dijle.

Contactpersoon

Peter Van Doninck

Ondernemingsrelaties

IMU - Altez 0110
Gosselin
Welt white paper
VZW_IMU_GROUPS
Ontdek onze vacatures!
IMU - Sport Vlaanderen
Proximus
Plan je bezoek in ons Experience Center!