Skip to main content
  • Nieuws
  • Werken Brusselse ring: symbolische maar hoopgevende start van broodnodige investeringen

Werken Brusselse ring: symbolische maar hoopgevende start van broodnodige investeringen

  • 17/08/2018

Werkgeversorganisatie Voka Vlaams-Brabant is zeer tevreden dat er een eerste ‘schup’ in de grond gaat voor de Werken aan de Ring. “De eerste van velen, want er moet nog heel wat gebeuren om de mobiliteit in de Vlaamse rand én Brussel vlotter te laten verlopen. Maar het is een hoopgevende start van werken aan alternatieven die nodig zijn om de bedrijven in onze regio bereikbaar te houden”, zegt algemeen directeur Peter Van Biesbroeck.

De start van de werken aan het fietspad langs het Ringtrambus-tracé vormen de symbolische start van werken en werven die nog jaren zullen duren. “Die werken zijn nodig om de bedrijven in de regio, die nu kreunen onder de files en de onbereikbaarheid, terug ademruimte te geven. We zijn tevreden dat er volop geïnvesteerd wordt in de alternatieven zoals de fiets en het openbaar vervoer, voor men de ring zelf aanpakt”, zegt Peter van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant.

Bedrijven vragende partij

In het kader van de Werken aan de Ring en de fileproblematiek in de regio, informeert Voka de bedrijven over de plannen. Bovendien organiseert Voka samen met De Werkvennootschap op 18 september ook een evenement waar personeels- en mobiliteitsverantwoordelijken van de bedrijven uit de regio kunnen leren van elkaar en in contact komen met diverse aanbieders van mobiliteitsoplossingen.

“We hebben al meer dan honderd bedrijven gesproken op de verschillende infomomenten en tijdens persoonlijke bedrijfsbezoeken. Allemaal willen ze meewerken aan het terugdringen van de files en zijn ze vragende partij voor beter openbaar vervoer en betere fietsverbindingen. Dat hier nu eerst werk van gemaakt wordt, juichen we toe. Hopelijk volgen de volgende ‘schuppen in de grond’ ook snel, zodat we de verkeersaorta van ons land terug vlotter kunnen laten verlopen”, aldus Van Biesbroeck.

Proximus