Skip to main content

WELT – mensen maken het bedrijf

  • 29/01/2018

We zien dat ondernemingen groeien en opnieuw willen aanwerven, maar slechts heel moeizaam de geschikte profielen vinden. Met het Welt-project helpt Voka bedrijven om die mismatch aan te pakken via kortlopende stages op de werkvloer, zonder directe aanwervingsverplichting.

De juiste mensen aantrekken, ze vormen en houden... Het bepaalt - meer Welt logodan ooit - onze slagkracht en wendbaarheid. Deze boeiende wereld van talent en duurzaam personeelsbeleid in bedrijven is continu in beweging. Om te kunnen blijven groeien en ondernemen, wil Voka ondernemingen ondersteunen in de ontwikkeling van een toekomstgericht talent- en opleidingsbeleid en hen doen letten op duurzame inzetbaarheid van het personeel. Daar helpt het project Welt bij door te adviseren, te faciliteren en te verbinden. Welt staat voluit voor WerkErvarings- en LeerTrajecten en focust voornamelijk op individuele coaching en begeleiding, toekomstgericht talent- en opleidingsbeleid, kennisdeling, uitwisselen van goede praktijken en tools en verbreding van het netwerk: connectie met externe stakeholders, waaronder de arbeidsbemiddelaars.

Welt is een intensief traject voor werkgevers met de nodige informerende en mobiliserende acties als versteviging, ondersteund door tools op maat in samenwerking met arbeidsbemiddelaars die personen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden. Voka wil met Welt het aanbod van plaatsen voor werkplekleren, aangeboden aan niet-werkende-werkzoekenden, kwantitatief en kwalitatief verhogen.

"In 2017 begeleidde Voka 317 bedrijven via het Welt-project, in 2018 gaan we voor 322 bedrijven.", klinkt het positief bij Eugenia Cuyt, projectmanager Arbeidsmarkt. 

 

IMU Multiburo
Imu Salesforce
ING
SD  Worx