Skip to main content
Map

Welkom Daan Aeyels @Voka en Voka HC

  • 24/02/2021

Daan Aeyels zal in de voetsporen van Pieter Van Herck treden als Senior Adviseur Welzijns- en Gezondheidsbeleid bij Voka en Voka Health Community en dit vanaf maandag 15 maart as.

Daan startte zijn carrière als bachelor verpleegkundige gespecialiseerd in ‘intensive care en spoedgevallen' in het OLV ziekenhuis in Aalst. Hij behaalde na een aantal jaren als verpleegkundige een ‘master in Healthcare Policy’ aan de KU Leuven. Sindsdien trok Daan in leidinggevende rollen aan de kar rond kwaliteit van zorg, patient empowerment, organisatie van zorg in netwerken en innovatie via eHealth. Hij bouwde zo mee aan de versterking van eerstelijnszorg, het uitrollen van zorgtrajecten, het opbouwen en uitrollen van e-Healthdiensten bij zowel Zorgnet als Huis voor Gezondheid.

Daan verdedigde zijn doctoraat rond de rol van management bij kwaliteitsverbeteringsprojecten, o.l.v. prof. Kris Vanhaecht en Walter Sermeus, na onderzoek in 15 Vlaamse ziekenhuizen. Hij bekwaamde zich verder in management en zette vervolgens de stap naar het UZ Brussel als manager van het Centrum voor Hart- en Vaatziekten. Daan werkte er aan de strategische uitbouw als tertiair academisch centrum, de administratieve optimalisatie en digitalisatie van de samenwerking met netwerkpartners.

Daan is heel enthousiast om zijn kennis en brede ervaring verder in te zetten bij het Kenniscentrum van Voka en Voka Health Community. Hij beschouwt de Health Community als een erg sterke troef om van gezondheid en welzijn een strategisch speerpunt te maken in het Plan "Samen Groeien" van Voka en met uitbreiding in de volledige welzijns- en zorgsector.

Wil je toch al meer weten? Link je hem graag aan jouw eigen netwerk? Of heet je hem graag zelf welkom? Je vindt hem al terug via sociale media:

LinkedIn      Twitter

Contactpersoon

Ria Binst

Projectmanager Health Community