Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Nieuws
 • Welders 75 jaar: De liefde voor het meest complexe laswerk

Welders 75 jaar: De liefde voor het meest complexe laswerk

 • 12/06/2023

Welders is Belgisch marktleider in engineering en productie van apparaten gemaakt in speciale metaallegeringen. 

 

foto

tekening


Tekst Jan Van Gyseghem - foto Wim Kempenaers

In 1948 start Welders in de Brusselse havenbuurt als een eenvoudig atelier voor de productie van kleine vaten en toebehoren in gewone metalen. Vanaf de jaren 1950 volgt meer complex maatwerk: de bouw van procesapparaten in hoogwaardige materialen. 

Door een gebrek aan ruimte verhuist Welders in 1975 naar Aalst. De nabijheid van de Dender laat toe om volumineuze onderdelen en apparaten via de waterweg te vervoeren. In 1992 worden de installaties uitgebreid met een derde hal; er komen onder meer hogere bruggen met grotere laadcapaciteit.

Vandaag telt het team van Welders 42 medewerkers, waarvan een 25-tal  gespecialiseerde lassers en monteur-fitters. De overige medewerkers zorgen voor het commerciële en administratieve luik, engineering en kwaliteitsborging, degelijke procesplanning, vlotte afhandeling van de aankopen en een slimme logistiek naar klanten in alle windstreken. 

Vanaf de jaren 1960 is Welders actief in de VS, Congo en India; sinds 1970 tonen ook bedrijven in het Midden-Oosten en Verre Oosten tot Midden-Amerika belangstelling voor de kennis en kunde van het bedrijf. Vandaag wordt 75% van de omzet op buitenlandse markten gerealiseerd.

Welders is wereldwijd vermaard als specialist in het ontwerpen en bouwen (lassen) van apparaten die bestand zijn tegen agressieve corrosie, hoge druk of hoge temperaturen. Voor de bouw van drukvaten, reactoren, warmtewisselaars, kolommen, branders en onderdelen gebruiken zij hoogwaardige materialen zoals speciaal roestvrij staal en duplex, nikkel en nikkellegeringen tot exotische materialen zoals titanium en zirkonium.  
Het succes van Welders steunt op het familiaal karakter van het bedrijf, het belang van teamwerk en een groot respect van de medewerkers voor elkaar en voor andere culturen. Zin voor initiatief en zoeken naar nieuwe mogelijkheden worden sterk aangemoedigd.

Welders weet raad met de meest complexe eisen van klanten. Zij sourcen de nodige materialen overal ter wereld, werken vaak in moeilijke omstandigheden en veelal onder tijdsdruk. Hun jarenlange ervaring weet raad met ongewone en lastige logistieke uitdagingen. 

Tot hun klanten behoren nagenoeg alle mondiale spelers in de (petro)chemische sector evenals de top vijf van de energiebedrijven en producenten van kunstmest. Ook de mijnindustrie, de metallurgie, papier- en pulpproducenten doen beroep op Welders.

Welders werkt mee aan apparaten bestemd voor ‘het hart’ van pilootinstallaties en nieuwe toepassingen; momenteel zijn projecten lopende onder meer voor de duurzame productie van bio-plastic of waterstof. Ook voor projecten rond geothermie en boorplatformen wordt beroep gedaan op de knowhow van Welders. 

De meeste van hun apparaten worden geplaatst als onderdeel van grote productielijnen en -processen. Zij maken bijna uitsluitend unieke stukken - bij hen gaat het nooit om seriewerk. Welders stapt mee in het ontwerp, deelt graag kennis met de klant en stelt zich flexibel op tijdens het hele verloop van het project. Welders is fier op een repeat order rate  van meer dan 80%.

Hun verhaal is nog lang niet af. Hoe kunnen zij jou helpen?
 

Welders NV
Wijngaardveld 5 – 9300 Aalst
Tel. 053 77 76 77 | welders@welders.be
welders.be

logo

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2023: 

 • 10 jaar: Advocura, Direct, mo-vis, Piet Andries, Wavemakers
 • 15 jaar: Effectis
 • 20 jaar: Coor, Mederi, WITTENSTEIN
 • 25 jaar: Soundfield
 • 30 jaar: AAROVA, Sumitomo Bakelite Europe (Ghent)
 • 40 jaar:  PVG Liquids, Transuniverse Forwarding, Van Tornhaut
 • 50 jaar:  Bostoen
 • 55 jaar: Van Damme Team
 • 60 jaar: VTB - Van Rijsselberhge Beton (te lezen in ons decembernummer)
 • 75 jaar: Welders
 • 100 jaar: CIAC, TotalEnergies

Ontdek ze allemaal via deze link

Viert jouw bedrijf in 2024 een jubileum? Laat het ons weten!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Artikel uit publicatie