Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 4 tips van Guardsquare om succesvol door te breken in de DACH markt

4 tips van Guardsquare om succesvol door te breken in de DACH markt

  • 13/10/2022

Voka Tech@venture München bestaat uit een intensief voortraject, waarin we tech scaleups alle omkadering geven die ze nodig hebben om de DACH markt te betreden. Na enkele weken, is het nu tijd voor het echte werk: München verkennen en leren van andere scaleups die het ons voor deden! 

Op bezoek bij Guardsquare

Wat stond er onder andere op de agenda tijdens onze reis naar München? Een bezoek aan Guardsquare, een Belgisch bedrijf dat mobiele apps beveiligt en er marktleider in is.

Ondertussen zijn ze actief op 4 verschillende locaties, waaronder één in München. We kregen de kans om CEO Roel Caers te ontmoeten. Hij deelde de internationalisatiestrategie van Guardsquare en gaf praktische tips mee de DACH markt te betreden en met succes te veroveren. 

Ben naar zijn tips?

🎓 De universiteit in München is heel sterk en levert veel hoogopgeleide profielen af met de juiste skills. Bovendien heeft München ook een erg goede uitstraling in de buurlanden. Ben je op zoek naar burgerlijk ingenieurs computerwetenschappen? Die vind je hier in München!

📝 Natuurlijk is de war for talent ook hier aan de gang. Je moet iemand zien aan te trekken die in jouw verhaal gelooft en ‘Google’ links laat liggen. Iemand die initiatief kan nemen, maar tegelijk niet te beroerd is om naar het postkantoor te wandelen en te wachten op een stempeltje. Ja, je leest het goed, er gebeurt nog heel veel op papier hier! Er zijn nog meer dingen die we ons moeilijk kunnen inbeelden: in Duitsland moét de naam van je bedrijf op je brievenbus hangen. Als je een contract tekent of verbreekt, moet dat door de ‘geschaftsfuhrer’ getekend worden met de pen. Hou elk origineel goed bij en wees voorzichtig met een digitale handtekening op een contract, zeker voor medewerkers.

👨‍❤️‍👨 De Duitse cultuur is een verademing in vergelijking met bvb. de Amerikaanse cultuur. Het klikt tussen de Münchenaren en de Vlaamse collega's erg goed, eigenlijk lijken we sterk op elkaar.

🚗 Een loonvoorstel in België is lang en uitgebreid, hier wordt in jaarloon gecommuniceerd en de verloning is tot wel 40% duurder dan in België. Houd daar dus rekening mee als je een competitief en aantrekkelijk aanbod wilt doen. Bedrijfswagens, maaltijdcheques, cafetariaplannen, fietsleasings,... het zit hier niet in het pakket. 

When in Rome, do as the Romans do... dat geldt ook voor de DACH regio.

Maar bovenal, pas je aan en probeer tegelijk je eigen bedrijfscultuur trouw te blijven… makkelijker gezegd dan gedaan!

vlaio

 

Contactpersonen

Sophia De Bruyne

Manager Jong Ondernemen - Ledenrelaties

Simon Brouckaert

Jong Ondernemen - Arbeidsmarkt

Munchen tech@venture hotspot tech scale-up

 

mindspace post

 

tech@venture Home