Skip to main content

Wegwijs in de nieuwe innovatiesteun

  • 18/05/2018

Innovatie is een absolute must voor de groei van je bedrijf. Innoveren is niet enkel vernieuwing brengen in je producten, maar ook nieuwe materialen verkennen, nieuwe business modellen onderzoeken, nieuwe processen invoeren en nog veel meer. Maar innoveren kost geld en vraagt het nemen van risico’s. Ook de overheid beseft dat en wil daarom ondernemingen financieel een duw in de rug geven bij het innoveren en het uitbouwen van hun onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten.

Ondernemers kunnen zo op heel wat (financiële) steunmaatregelen van verschillende overheden rekenen. Voor veel ondernemingen was het echter helemaal niet meer duidelijk meer waarop ze nu juist beroep kunnen doen, bij wie ze daarvoor terecht kunnen en hoe het juist werkt. Te complex en te moeilijk dus. En heel wat ondernemingen lieten die steun aan zich voorbij gaan. Onder druk van de bedrijfsorganisaties hebben zowel de Vlaamse als de federale overheid er de afgelopen twee jaren werk van gemaakt om dit aanbod ingrijpend te vereenvoudigen en het gebruiksvriendelijker en vlotter toegankelijk te maken voor iedere onderneming.

Om jou de weg te wijzen in het vernieuwde aanbod aan maatregelen, organiseren Voka, Agoria, essenscia, Fevia en Fedustria een reeks infosessies op 3 verschillende locaties (Hasselt, Berchem en Gent). Tijdens deze infosessies krijg je, naast een overzicht van de maatregelen, praktische tips & tricks van experten om als bedrijf optimaal gebruik te maken van de subsidies en fiscale maatregelen die de overheid voor jou in petto heeft.

Of je nu bedrijfsleider, Chief Technology Officer, directeur R&D, financieel verantwoordelijke, project manager of onderzoeker bent, de infosessies staan open voor iedereen die een beter inzicht wil krijgen in de bestaande overheidsinitiatieven om innovatie en onderzoek en ontwikkeling bij ondernemingen te promoten.

Graag meer info voor de infosessie in Hasselt, klik hier.

Graag meer info voor de infosessie in Berchem, klik hier.

Graag meer info voor de infosessie in Gent, klik hier.

Wegwijs in de nieuwe innovatiesteun

 

IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant
IMU - vzw - De Tijd