Skip to main content
  • Nieuws
  • Wegenwerken met zware impact als E40 beter plannen

Wegenwerken met zware impact als E40 beter plannen

  • 28/08/2018

Voor de tweede ochtend op rij stond het verkeer zo goed als vast op de E40 en E314 richting Brussel door de wegenwerken. Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant heeft alle begrip voor de werken zelf, maar heeft vraagtekens over de timing ervan. “Het is de laatste week van de zomervakantie, dus traditioneel een pak drukker op de baan dan tijdens het bouwverlof of begin augustus. Waarom plant men die werken dan niet in?”, vraagt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant zich af.

Voor de tweede ochtend op rij kleurden de filekaarten donkerrood en liepen de wachttijden hoog op door de werken op de E40 richting Brussel, ter hoogte van Bertem. Er werd de voorbije dagen en weken gesensibiliseerd om de omgeving te vermijden met de wagen – ook door Voka – maar toch rijden velen zich vast in de file. “Hoewel de scholen nog niet gestart zijn, is er in deze periode van de zomer veel meer verkeer op de baan dan andere momenten. We kregen bij verschillende bedrijven uit de Vlaamse rand te horen dat personeel uit de regio Leuven en Limburg te laat op het werk aankwam”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant.

Daarom vraagt Voka om werken met zo’n grote impact op de meest verkeersluwe momenten in te plannen. “Het is inderdaad nog zomer, maar wel de aanloop naar september, wanneer er al genoeg fileleed is op de baan. Als het niet mogelijk is om de werken op een ander moment in te plannen, dan moet er beter gekeken worden naar alternatieven. Was het nodig om de helft van de capaciteit weg te nemen op de baan? Er reed zeker niet half zo veel verkeer rond als normaal, waardoor iedereen zich vast reed, zowel op de snelweg als het omliggende wegennet”, aldus Peter Van Biesbroeck.
 

Proximus