Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Wedstrijd IdeaalDuaal moet Duaal Leren nu echt op de kaart zetten

Wedstrijd IdeaalDuaal moet Duaal Leren nu echt op de kaart zetten

  • 09/02/2018

 

Op 6 november 2017 werd de aftrap gegeven van de Vlaamse wedstrijd ‘IdeaalDuaal’ waarmee het Agentschap voor Ondernemersvorming - SYNTRA Vlaanderen op zoek gaat naar innovatieve ideeën voor duaal leren. In drie weken tijd werden zo 134 ideeën verzameld. Na een eerste selectie dingen nu 84 kandidaten mee naar een plaats in de Vlaamse finale.

Tussen 19 en 28 februari 2018 worden zes regionale selectierondes georganiseerd in samenwerking met de Voka - Kamers van Koophandel in heel Vlaanderen. Tijdens die regionale selectierondes zullen de kandidaten het beste van zichzelf geven en via een postersessie de aanwezigen overtuigen van hun innovatief idee voor duaal leren. Bovendien kunnen de kandidaten ook op zoek gaan naar partners om hun idee te versterken: zo kunnen scholen en leerlingen makkelijker in contact komen met bijvoorbeeld bedrijven die expertise hebben op vlak van digitale toepassingen. Er worden eveneens zes ‘wildcards’ uitgedeeld die rechtstreeks toegang bieden tot de Vlaamse finale, begin mei 2018.

Vickie Dekocker, teamverantwoordelijke Innovatie bij SYNTRA Vlaanderen is enthousiast: ”We waren al bijzonder blij met het mooie resultaat van 134 ingediende ideeën eind november. Uit de eerste screening hielden we uiteindelijk 84 kandidaten over, het was meteen duidelijk dat er veel waardevolle ideeën ingediend zijn. De regionale selectierondes zullen niet makkelijk zijn maar we zijn erg benieuwd welke ideeën de Vlaamse eindmeet zullen halen in mei 2018.”

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, en Bert Mons, algemeen directeur van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, zien in de wedstrijd vooral een kans om het duaal leren bij een breder publiek bekend te maken. “Duaal Leren is voor Voka dé onderwijsvorm van de toekomst. Veel mensen weten echter nog niet eens wat Duaal Leren is. Deze wedstrijd biedt de mogelijkheid om Duaal Leren nu echt op de kaart te zetten. Wij zijn zeer benieuwd naar de creatieve ideeën van de West-Vlaamse kandidaten. Het is belangrijk dat we samen een succes maken van Duaal Leren.”

Wie de sfeer wil opsnuiven tijdens een van de regionale selectierondes, is van harte welkom. 
De aftrap wordt gegeven bij Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, in Kortrijk, op 19 februari, vanaf 17.30 uur.
Alle info over het verloop van de wedstrijd kan u vinden op de website ideaalduaal.be en via de social mediakanalen.

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag