Skip to main content
  • Nieuws
  • Wedstrijd IdeaalDuaal gaat in tweede selectieronde op zoek naar de meest innovatieve ideeën

Wedstrijd IdeaalDuaal gaat in tweede selectieronde op zoek naar de meest innovatieve ideeën

  • 08/02/2018

Op 6 november 2017 werd de aftIdeaalduaalrap gegeven van de Vlaamse wedstrijd ‘IdeaalDuaal’ waarmee het Agentschap voor Ondernemersvorming-SYNTRA Vlaanderen op zoek ging naar innovatieve ideeën voor duaal leren. Op amper drie weken tijd werden zo 134 ideeën verzameld. Na een eerste selectie dingen nu 84 kandidaten mee naar een plaatsje in de Vlaamse finale.

Tussen 19 en 28 februari 2018 worden zes regionale selectierondes georganiseerd in samenwerking met de  lokale Voka Kamers van Koophandel in heel Vlaanderen. Tijdens die regionale selectierondes zullen de kandidaten het beste van zichzelf moeten geven en via een postersessie de aanwezigen moeten overtuigen van hun innovatieve idee voor duaal leren. Bovendien kunnen de kandidaten ook op zoek gaan naar partners om hun idee te versterken: zo kunnen scholen en leerlingen makkelijker in contact komen met bijvoorbeeld bedrijven die expertise hebben op vlak van digitale toepassingen. Er worden eveneens zes ‘wildcards’ uitgedeeld die rechtstreeks toegang bieden tot de Vlaamse finale, begin mei 2018.

Vickie Dekocker, teamverantwoordelijke Innovatie bij SYNTRA Vlaanderen is enthousiast. "We waren al bijzonder blij met het mooie resultaat van 134 ingediende ideeën eind november. Uit de eerste screening hielden we uiteindelijk 84 kandidaten over, maar het was duidelijk dat er veel waardevolle ideeën ingediend waren. De regionale selectierondes zullen niet makkelijk zijn maar we zijn erg benieuwd welke ideeën de Vlaamse eindmeet zullen halen in mei 2018."

De verschillende ideeënthema's voor de wedstrijd ideaalduaal

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, ziet in de wedstrijd vooral een kans om het duaal leren bij een breder publiek bekend te maken. "Duaal Leren is voor Voka dé onderwijsvorm van de toekomst. Veel mensen weten echter nog niet wat Duaal Leren inhoudt. De wedstrijd biedt nu de mogelijkheid om Duaal Leren echt op de kaart te zetten. Ik ben benieuwd naar de creatieve ideeën van de kandidaten. Het is belangrijk dat we samen een succes maken van Duaal Leren."

Wie de sfeer wil opsnuiven tijdens één van de regionale selectierondes, is welkom. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht via https://www.ideaalduaal.be/regionale-events. Alle informatie over het verloop van de wedstrijd kan je vinden via de website www.ideaalduaal.be en de social mediakanalen.

Overzicht regionale selectierondes

West-Vlaanderen

19/02/2018 - 17u30 
Locatie: Kamer van Koophandel Kortrijk

meer info

 

Antwerpen

20/02/2018 - 17u30
Locatie: Kamer van Koophandel Antwerpen

meer info

Vlaams-Brabant

21/02/2018 - 17u30
Locatie: Voka Brussel

meer info

Limburg

22/02/2018 - 17u30
Locatie: Brouwerij en alcoholstokerij Wilderen i.s.m. VOKA Regionale Kamer van Koophandel Limburg

meer info

Oost-Vlaanderen

26/02/2018 - 18u30
Locatie:Kamer van Koophandel Gent

28/02/2018 - 18u30
Locatie: Kamer van Koophandel Gent

meer info

Contactpersoon

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez
IMU - vzw - De Tijd