Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Webinar "Samenwerking & innovatie in coronatijden"

Webinar "Samenwerking & innovatie in coronatijden"

  • 12/05/2020

Corona heeft onze wereld veranderd. En dat geldt des te meer voor welzijn en zorg. Daarom organiseerden Voka Health Community samen met de Kamers van Koophandel Mechelen-Kempen en Antwerpen-Waasland en het Health & Care Network Kempen, een exclusieve webinar op maandag 11 mei.
We lieten verschillende welzijn- en zorgorganisaties aan het woord en inspireerden 125 deelnemers.

Jan Flament (CEO, AZ Geel) toonde aan dat ziekenhuizen wendbaar zijn. Op zeer korte tijd slaagde het AZ Geel erin om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Men heeft een aantal knappe innovatieve projecten uitgetest (falen, heruitvinden en opnieuw testen hoort hierbij) en er is enorm veel overleg geweest. Dat zorgde voor een intense samenwerking tussen ziekenhuizen, eerste lijn en woonzorgcentra.

Ann Berens (hoofdarts, UPC Duffel-Emmaüs) vroeg zich luidop af hoe belangrijk GGZ vandaag is. Ze kijkt geruststellend naar de toekomst en ziet tal van mogelijkheden om nu stappen voorwaarts te maken. Destigmatisering, preventie en middelen zijn essentieel om na corona de draad terug op te pikken.

Maatwerkbedrijf A Kwadraat is hard blijven werken voor healthcare en zorg. Tim Tilsley (sales & marketing manager, A Kwadraat) deelde  met veel enthousiasme de onofficiële joint venture die in de Kempen ontstaan is: samenwerking met het Ziekenhuisnetwerk Kempen, Lidwina, OPZ Geel, Stadsregio Turnhout,… . Hierbij benadrukte hij het belang van zorgzame communicatie.

Tot slot deelde Stefan Van Eeckhout (zorgstrateeg en lid Directiecomité Zorgbedrijf Antwerpen) zijn ervaringen in thuis- en ouderenzorg. Knap hoe men bij Zorgbedrijf Antwerpen de kwetsbaren kon blijven opvolgen. Hij bood een kritische blik op de zorg van vandaag en formuleerde aanbevelingen voor het beleid naar de toekomst toe.

We leren uit deze webinar dat welzijn- en zorgorganisaties erg wendbaar zijn en snel kunnen schakelen. Samenwerking en communicatie blijven hierbij cruciaal. Er liggen vandaag veel kansen om de toekomst samen te hertekenen. En dat we niet teruggaan naar vroeger bleek uit de vele invalshoeken en perspectieven van onze gastsprekers. We dienen eerder samen te bouwen aan een andere toekomst!

Download de presentaties van deze sessie:

Jan Flament - AZ Geel

Ann Berens - UPC Duffel

Tim Tilsley - A Kwadraat

Stefan Van Eeckhout - Zorgbedrijf Antwerpen

Contactpersoon

Joke Van Driessche

Community Manager Voka Health Community

imu - vzw - Altez