Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • "We willen in België dé referentie worden voor elektrisch utilitair vervoer"

"We willen in België dé referentie worden voor elektrisch utilitair vervoer"

  • 06/11/2019

Maak kennis met Addax Motors. Het bedrijf biedt 100% elektrisch utilitaire voertuigen aan met als doel het reduceren van de CO2-uitstoot, het weren van zwaar vrachtverkeer binnen stadscentra en de vergroening van het wagenpark om de SDG-doelstellingen te behalen, opgelegd door de VN.

Addax Motors is ontstaan vanuit de stijgende vraag naar elektrische bestelwagens vanuit de markt. Jean-Charles Carrette: "Al snel bleek dat het toenmalige aanbod van wagens niet voldeed: het chassis was niet stevig genoeg en er doken allerlei problemen op die in de aftersales moesten opgelost worden. Daarom hebben we, samen met ingenieurs, een eigen elektrische bestelwagen ontworpen die komaf maakte met alle problemen: met een stevig chassis, robuust en wendbaar en met een 3G-module zodat eventuele defecten van op afstand al vastgesteld kunnen worden. Ons Europees netwerk van distributeurs en lokale technici laat ons toe om de voertuigen ter plaatse te onderhouden en herstellen."

De voertuigen van Addax worden steeds gemaakt op maat van de klant: met een kipbak, met frigo, met open of gesloten laadbak, wat de klant maar wil... "Onze klanten zijn steden en gemeenten, voor hun groendienst bijvoorbeeld. Of grote industriële sites waar materiaal van punt A naar punt B wordt gebracht. Of pretparken en andere recreatiedomeinen, waar wagens bij voorkeur zich geluidloos en ecologisch moeten kunnen verplaatsen. Tot slot ook last van last mile delivery, postbedrijven bijvoorbeeld."

"We willen Europees marktleider worden, maar ook vooral in België dé referentie worden voor elektrische utilitaire voertuigen. We zijn wel de enige Belgische elektrische constructeur, maar het is vandaag nog niet zo dat met automatisch aan Addax denkt als men een elektrische bestelwagen wil."

Het maatschappelijk doel van Addax is om een bijdrage te leveren aan het klimaatprobleem. Voor 2030 zijn strenge criteria vastgelegd rond uitstoot. Addax Motors kan bijdragen aan de reductie van CO2-uitstoot, door lokaal vervoer van goederen op een milieuvriendelijke manier te organiseren. Bovendien kan Addax het zwaar vrachtverkeer uit de stad weren en zo een oplossing bieden voor de geluidshinder, het fijn stof en parkeerlast. Geruisloos, aangenaam en gezonde lucht, dat is de bijdrage van Addax aan de stedelijke centra van de toekomst.

Contactpersoon

Katrien Stragier

Adviseur Strategische Communicatie