Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Wat ons wakker moet schudden over onze economie

Wat ons wakker moet schudden over onze economie

  • 14/09/2023

Voka-hoofdeconoom Bart Van Craeynest gaat het samen met 15 experts en ondernemers na in zijn nieuwste boek 'België kan beter'.

Gaat ons land straks failliet? Zal er binnen vijftig jaar nog geld zijn voor de pensioenen? Neemt AI straks al onze jobs over? Moeten we allemaal minder gaan consumeren om het klimaat te redden? Gaan we collectief verarmen? Dat de kinderen van vandaag beter af zullen zijn dan hun ouders, is niet langer vanzelfsprekend.

Maar dat hoeft niet zo te zijn. België kan beter, veel beter. Op het vlak van onze arbeidsmarkt, het onderwijs, de fiscaliteit, ondernemerschap, armoede… is België zeker geen topland. Er zijn veel mogelijkheden om beter te doen, en daarvoor hoeven we het warm water niet opnieuw uit te vinden. Andere landen tonen al aan hoe het kan. Het potentieel dat daarin ligt voor België is enorm. Samen met 15 experts graaft Bart Van Craeynest dieper in de economische thema’s waar we allemaal van wakker liggen.

Als we onze welvaart ook voor de toekomst willen veilig stellen, en zelfs nog verder versterken, dan moeten we beter doen. Het kan wél. En dan kunnen we ervoor zorgen dat onze kinderen straks beter af zullen zijn dan wij.

Bestel als Voka-lid het boek hier met korting.

Bekijk de video

Contactpersoon

imu - vzw - Uzbrussel