Skip to main content
  • Nieuws
  • Wat gebeurde er bij Voka Vzw in Maart?

Wat gebeurde er bij Voka Vzw in Maart?

  • 26/03/2018

De tijd vliegt. Naast het feit dat de lente begonnen is en we terug zijn overgeschakeld op het zomeruur, was er bij Voka ook heel wat te doen in de maand maart.  

Leerkracht Hans Maertens

Naar aanleiding van 'Ondernemer voor de klas' ruilde Hans Maertens zijn rol als gedelegeerd bestuurder van Voka voor 1 dag in voor de rol van Meester Hans. Wat zijn de droomjobs van leerlingen tegenwoordig? Naar wie kijken ze op? En welke onderneming zouden ze zelf oprichten? Dat waren de vragen waar Meester Hans Maertens tijdens zijn les bij stilstond. 

Hans Maertens voor de klas

10 CEO's op stage in het Parlement

Ook dit jaar bood Voka samen met het Vlaams Parlement weer 10 CEO’s de kans om gedurende twee dagen de parlementaire werking te leren kennen. Op dinsdag 13 en woensdag 21 maart kregen zij ieder een parlementslid als meter of peter toegewezen die hen tijdens deze dagen persoonlijk begeleidde.Het doel van deze stages? De deelnemers een beter inzicht in de werking en rol van het parlement geven.

Ceo's in vlaams parlement

Vokacongres 'Ondernemen in de stad van morgen'

Vandaag vindt het Vokacongres plaats. Op het Vokacongres onderzoeken we de uitdagingen en kansen van het ondernemerschap in de stad van morgen. Voka nodigt hiervoor Bruce Katz uit. In Amerika is Katz één van dé referenties op het vlak van stedelijke ontwikkeling. Daarnaast maken we van het Vokacongres 2018 een echt participatief congres. In drie break-out sessies krijgen de deelnemers de kans om uw visie te delen op de uitdagingen van onze steden. Met het Vokacongres “Ondernemen in de stad van morgen” trapt Voka officieel het traject op gang richting de lokale verkiezingen van 2018 met een afsluitend debat met vijf partijvoorzitters. 

Vokacongres

Wij kijken er alvast naar uit en hopelijk tot op het congres!

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez
IMU - vzw - De Tijd