Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Wanneer ondernemen energie geeft!

  • 01/03/2023

Vanuit As runt Kristof Houben Bouw & Energie Advies. Particulieren en ondernemers kunnen bij een team van experten terecht voor vakkundig advies om hun bouwproject budget- en energievriendelijker te maken. Hoe heeft Kristof zijn bedrijf het voorbije decennium uitgebouwd? Welke ondersteuning van het Plato-traject van Voka apprecieert hij het meest?

Kristof Houben (Bouw & Energie Advies)

 

Alle technische expertise in huis

Wat ruim tien jaar geleden startte als een eenmanszaak, is vandaag uitgegroeid tot een team van tien medewerkers. “Als projectleider zijn zij het vaste aanspreekpunt voor een klant die zijn of haar energiezuinige vastgoeddroom wil realiseren”, bevestigt Kristof. “Elke teammedewerker beschikt over de nodige technische expertise om EPB-calculaties te maken en advies te geven over luchtdichtheidsmetingen of een gezonde ventilatie van binnenruimtes. Als specialisten zijn we ook de gedroomde partner voor architecten, omdat we hun generalistische kennis kunnen aanvullen met technisch advies op maat van een project.”

Mooi groeitraject

Het voorbije decennium legde Bouw & Energie Advies een mooi groeitraject af. “De voorbije jaren is het thema energieverbruik – zowel thuis als op de werkvloer – letterlijk een hot topic geworden”, geeft Kristof aan. “Ook andere thema’s, zoals een gezonde binnenluchtkwaliteit en een veilige werkomgeving, winnen aan belang. Als onafhankelijke adviespartner ondersteunen we jaarlijks zo’n 650 klanten in hun bouwprojecten. Uiteraard willen we blijven groeien, maar toch is dit geen doel op zich. Ik wil vooral een gezond groeiparcours realiseren, waarbij we elke klant vakkundig ontzorgen én waarbij elke medewerker geniet van een gezonde werk-privébalans.”

"Wij koesteren onze warme familiale waarden en lokale aanpak."

Stijgende vraag naar woning-analyses

Het uitvoeren van EPB-calculaties voor bouw- en verbouwingsprojecten is de kernactiviteit van Bouw & Energie Advies. In de huidige context van gestegen energiefacturen komt een tweede adviespijler in beeld, namelijk het uitvoeren van woninganalyses. Kristof legt uit: “We startten deze pijler recent op, en nu al zien we een enorme vraag naar dergelijke analyses. Mensen willen niet langer dat dure energie langs daken, ramen en deuren verloren gaat, en dus rekenen ze op ons voor een grondige doorlichting van hun woning. Mensen zoeken een concreet ‘plan van aanpak’ en willen lock-in’s vermijden. We geven inzicht in hun energiebalans en te realiseren quick wins, maar ook waar de onverwachte grote kosten kunnen zitten in de toekomst.”

Plato-traject als wegwijzer

Kristof is een trouwe deelnemer aan de Plato-groep Youston – Annelies & Co. En dat is geen toeval: “Ondanks mijn drukke agenda als zaakvoerder en trotse vader van drie dochters, maak ik graag tijd vrij voor de Platosessies, die de ideale combinatie zijn van inhoud en netwerken. Als bedrijfsleider sta je er vaak alleen voor, waardoor extra ondersteuning en advies – ook van collega-zaakvoerders uit andere sectoren – meer dan welkom is.

Is dit iets voor jou?

Wil je graag meer info over Plato?

Neem dan even contact op met Lien of Phaedra of neem een kijkje op de webpagina van Plato.

Klik hier

Contactpersonen

Lien Jonkmans

Coördinator Plato

Phaedra Jordens

Adviseur Plato

Wil je weten wat Plato voor jou kan betekenen?

Phaedra gaat hier in een vrijblijvend één op één gesprek dieper op in. 

Maak een vrijblijvende afspraak

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie