Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Waarom schreef Mieke zich in voor Plato Leiderschap?

Waarom schreef Mieke zich in voor Plato Leiderschap?

  • 08/09/2020

Mieke Van Damme is medezaakvoerder van Van Damme Team, een exclusieve verdeler van bulthaup-keukens. Enkele jaren geleden nam ze samen met haar broer en zus het bedrijf over van haar ouders. Op haar groeipad gaf Plato, het lerend netwerk voor ondernemers, haar antwoorden op de vragen die ze had rond leiderschap.

Enkele maanden geleden startte je met Plato Leiderschap. Wat was jouw overtuiging om mee te doen?

Ik heb geen specifiek diploma en ik ben opgeleid door mijn ouders die zelf hun zaak zijn gestart. Vandaar dat ik soms kennis of ervaringen ontbreek om tot oplossingen te komen als er zich een crisissituatie voordoet. Helaas is niet alles op te lossen met buikgevoel. Plato is dus voor mij puur bijscholen in een sfeer waar het niet uitmaakt hoe oud je bent of hoe lang je al bezig bent als ondernemer.

Welke vragen had je dan voor jouw groep?

Waar ik het meest mee worstelde was hoe ik de lijn kon trekken tussen het personeel en mezelf als zaakvoerder. Zeker als je al zo lang het bedrijf doen groeien hebt. Dan is het moeilijk om een gulden middenweg te vinden als je op gelijke voet staat en je personeelsleden ziet als jouw eigen familie.

Welke uitdagingen liggen er voor jou en Van Damme Team nog op de plank nu?

De grootste uitdaging blijft hoe we ons kunnen blijven onderscheiden in het assortiment aan keukenbouwers. Het aanbod is namelijk heel groot. Daarnaast kruipt er veel in de continuïteit van het personeel. Zo is er een monteur die op pensioen gaat en zijn compagnon ziet het niet zitten om met iemand anders samen te werken. Op lange termijn staan we voor de uitdaging of we opvolging vinden voor ons bedrijf.

Welke ultieme tip heb je nog voor jouw collega-ondernemers?

Kom uit je kot. Andere stemmen horen kan zoveel moed geven en het levert een ander inzicht op om moeilijkheden op te lossen. De uitwisseling met collega-leidinggevenden van ervaring en issues kan je een enorme boost geven. We zitten in hetzelfde schuitje ook al is de onderneming op zich niet te vergelijken met de jouwe.

Hoe zie je de toekomst van het bedrijf?

Zolang de mensen het belang van een goede service op de eerste plaats zetten, zullen we alleen maar sterker worden. De individuele aanpak steekt af tegen het onpersoonlijke shoppen in ketens met opdringerige verkopers. Naar opvolging toe heb ik geen flauw benul van wat ons te wachten staat. Daar zouden we nu al werk van moeten maken.

Wil je meer informatie rond Plato Leiderschap? Laat hieronder je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.