Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Waarom je lid moet worden van Obama Ladies volgens Hilde Rutten

Waarom je lid moet worden van Obama Ladies volgens Hilde Rutten

  • 01/12/2022

Deze maand kloppen we aan bij Hilde Rutten, eigenaaronderneemster van Berghoff Belgium en voorzitster van het Voka-netwerk Obama Ladies. Hoe zorgt ze er samen met haar stuurgroepleden voor dat dit netwerk een aantrekkelijke mix van inhoud en informele netwerkmomenten garandeert?

Hilde Rutten - Berghoff Belgium

 

Hoe kwam het Voka-netwerk Obama Ladies tot stand?

“Toen Michelle Obama enkele jaren geleden een lezing gaf in Amsterdam, inspireerde dit ons om zelf boeiende en leerrijke netwerkmomenten te organiseren. Ons netwerk bestaat vier jaar, waarbij ikzelf twee jaar voorzitster ben. We verwelkomen vrouwelijke Limburgse CEO’s en eigenaar-onderneemsters die elkaars klankbord willen zijn en elkaar willen inspireren. Een van de sterktes van ons netwerk is dat we per sector geen concurrerende leden toelaten. Dit zorgt voor een open en transparante communicatie. Vandaag tellen we zo’n 40 leden, en de aanvragen tot lidmaatschap blijven binnenkomen. De kans is dus groot dat we een tweede netwerk zullen opstarten.”

 

“We vermijden dat er per sector concurrerende leden aangesloten zijn.”

 

Wat zijn volgens jou de unieke troeven van jullie netwerk?

“Zoals al gezegd, vermijden we dat er per sector concurrerende leden aangesloten zijn. Daarnaast zetten we voluit in op netwerkactiviteiten met een hoog fun-gehalte, al verliezen we het verwerven van kennis niet uit het oog. We trachten unieke activiteiten te organiseren die onze leden zelf niet zouden doen. Zo trokken we in juni van dit jaar een hele dag richting Oostende voor een vistocht op zee, met aansluitend culinaire verwennerij en netwerking. Een fantastische once in a lifetime-ervaring, die de teamspirit in onze ledengroep naar een hoger niveau tilde!”

 

Wat is jouw rol als voorzitter?

Als voorzitster bekijk ik samen met onze stuurgroep – Isabelle Vermeire van Veccaro, Christa Jouck van Officenter Group, Suzy Cretskens-Lemmens van Groep Cretskens en Elien Wuestenberghs van Voka – KvK Limburg – welke activiteiten kunnen aanslaan bij de netwerkgroep. We gaan steeds op zoek naar originele thema’s, waarbij onze leden interessante suggesties mogen doen. Omdat we nog een jong netwerk zijn, is die inspraak meer dan welkom.”

 

Welke impact had de coronapandemie op jullie activiteiten?

“Tijdens de coronaperiode trachtten we via online sessies ons netwerk op de radar te houden. Jammer genoeg lukte dit niet al te best. We zagen snel in dat Obama Ladies een netwerk is waarbij fysieke contacten en uitwisseling van ideeën het verschil maken. Daarom zijn we maar al te blij dat we sinds dit jaar opnieuw op volle kracht kunnen samenkomen."

 

Welke netwerkactiviteiten stonden en staan op het programma?

Naast de al vermelde trip naar Oostende bezochten we eind vorig jaar Studio Pieter Stockmans, gevolgd door een diner van Restaurant Slagmolen bij H.Essers. We brachten ook een bezoek aan het nieuwe gebouw van Horeca Van Zon in Lommel. Dit najaar staat nog een workshop met stijladvies op het programma, in samenwerking met onze leden KBC en CentPurCent. Volgend jaar plannen we een bezoek aan de Designbeurs in Milaan en een rondleiding in het vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary Antwerp, met een exclusieve blik achter de schermen. Samen met onze leden kijk ik enorm uit naar deze nieuwe activiteiten!”

Contactpersoon

An-Sofie De Gruyter

Coördinator netwerken

LI - RECORE

Artikel uit publicatie