Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voorwoord Bedrijvig Limburg november: In de startblokken

Voorwoord Bedrijvig Limburg november: In de startblokken

  • 29/10/2019

In zijn voorwoord van de Bedrijvig Limburg van november bespreekt Johann Leten het Vlaams regeerakkoord. Hij stelt onze tool Flanders Fast Foward voor. Lees mee!

"De Belgian Tornados pakten enkele weken geleden uit met een knappe prestatie. Dat een klein land als België brons pakt op het wereldkampioenschap atletiek is immers verre van evident. Maar na enkele jaren net naast het podium te vallen, was het nu dus wél raak voor onze jongens. De beloning voor vele jaren trainen met een visie, een plan en een doel voor ogen.

Uit het regeerakkoord blijkt dat de Vlaamse regering eenzelfde koers wilt lopen. Ze stellen een meerjarenplan voor met als doel in 2024 terug deabsolute
top te bereiken. Er is een plan. Ons voorstel voor de jobbonus is deels overgenomen. Daarnaast bevat het ook elementen rond onderwijs, innovatie en mobiliteit waar verder op gebouwd kan worden. Niet onbelangrijk is dat ook een groot deel van onze Limburgse prioriteiten hun plaats in het akkoord hebben weten te bemachtigen. Het belangrijkste is nu om politiek ondernemerschap te tonen en de ambitie te vertalen in concrete realisaties. En dat is een minimum.

"Elkaar versterken om zo Vlaanderen en Limburg terug op het hoogste podium te krijgen, dat moet het doel zijn"

Want hoe hoog de lat in dit akkoord ook lijkt te liggen, we moeten nog ambitieuzer zijn om binnen vijf jaar als eerste over de eindmeet te komen. Daarom lanceerden we Fast Forward Flanders, een tool waarmee we jaarlijks de regering zullen beoordelen op basis van verschillende indicatoren. De inhaalrace naar de absolute top moet nu ingezet worden. De onzekerheid op het federale niveau is een tweede reden om nog niet meteen victorie te kraaien. Veel van de bevoegdheden om onze arbeidsmarkt te relanceren liggen daar immers op tafel. Een snel akkoord is goed, maar een sterk akkoord is beter. Net zoals de lopers in een estafetteploeg op elkaar afgestemd moeten zijn, is dit ook het geval voor de twee beleidsniveaus. Elkaar versterken om zo Vlaanderen en Limburg terug op het hoogste podium te krijgen, dat moet het doel zijn."

Meer weten over Flanders Fast Forward?

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie

imu - vzw - obd
imu - vzw - Recupel
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Proximus
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
imu - vzw - DNCM
imu - vzw - salesforce