Skip to main content
Map

"Volg je gevoel en durf!"

  • 26/11/2019

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen zet met JUMP sterk in op het inspireren van studenten en het boosten van jong ondernemerstalent in de regio. In deze reeks laten we jonge ondernemers aan het woord en stellen hen enkele pertinente vragen. Tim Vancouillie van Eluse is de volgende die we aan het woord laten.

eluse

Vraag 1: Wat was een persoonlijk hoogtepunt voor jou als student?

Zoals bij de meeste studenten: het “afstuderen” denk ik. Klaar zijn voor een nieuw begin. Ook de 10-daagse studiereis naar China met Howest zal ik nooit vergeten. Ik heb op een gegeven moment ook een docent - op het examen nota bene - kunnen overtuigen dat het geen zin meer heeft om formules rats van buiten te kennen maar dat je ze moet kunnen interpreteren. 

Vraag 2: Wat was een persoonlijk dieptepunt voor jou als ondernemer?

De moeilijkste momenten zijn de momenten waarop je beseft dat je heel even alleen staat. Ik werk momenteel een jaar alleen en soms mis ik toch wel collega’s voor de praatjes aan de koffiemachine of een "second opinion". Daarnaast voelt het niet binnenhalen van een klant - waar je stiekem toch je hoop op had gezet - soms alsof je een wedstrijd verloren hebt. 

Vraag 3: Hoe kan jij best stoom aflaten na een stresserende werkdag/werkweek?

Het grote voordeel van werken als ondernemer is dat je heel gemakkelijk pauzes kan inlassen voor jezelf en je werk kan plannen zoals jij het wil. Hierdoor kan je vaak echte stressdagen vermijden of een break inlassen wanneer het nodig is. Als de druk me dan toch eens te hoog wordt, kan ik genieten van sporten of van een avond met vrienden in ons stamcafé. 

Vraag 4: Waar was jij als beginnende ondernemer het meest bang van, maar bleek uiteindelijk heel goed mee te vallen?

Op zich had ik me zeer goed geïnformeerd op voorhand, dus veel angsten of onduidelijkheden waren er niet meer. Enkel het creëren van omzet was nog onduidelijk, maar ik had geen andere financiële verplichtingen en voldoende reserve om te overleven. 

Vraag 5: Als je 1 tip zou mogen geven aan beginnende ondernemers, welke zou dat zijn?

Vanaf het moment dat je twijfelt, moet je het gewoon doen. Wees niet bang om te mislukken, het is geen schande. 

Vraag 6: Als je een groot billboard zou mogen plaatsen op een drukke plaats, wat zou daar op staan?

Volg je gevoel en durf! 

 

Jump


Deze bedrijven dragen JUMP een warm hart toe en steunen ondernemende studenten: 

Daikin     Ardo     Konvert     Barco

Contactpersoon

Hannes Careel

Member Services - Startend ondernemen

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag