Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Volg het gesprek van Peter van Biesbroeck, Algemeen Directeur Voka Vlaams-Brabant vanavond op ROB Nieuws

Volg het gesprek van Peter van Biesbroeck, Algemeen Directeur Voka Vlaams-Brabant vanavond op ROB Nieuws

  • 18/03/2020

De besmettingen van het COVID-19 virus blijven uitbreiden in België. Het virus zorgt niet enkel voor gezondheidsproblemen bij de bevolking, ook de economie zal hier zwaar onder lijden. De voorbije dagen ontving Voka al heel wat vragen van ongeruste ondernemers over de aanpak en steunmaatregelen gepaard aan deze crisis. 

Door de nieuwe gezondheidsmaatregelen is de impact van het COVID-19 virus op onze Vlaams-Brabantse ondernemingen zwaar. 76% van de bedrijven gaf aan reeds een omzetdaling te zien en 37% van de keren was dat omzetverlies het gevolg van de preventieve maatregelen van de overheid. 30% werd in tweede lijn getroffen, door bijvoorbeeld sluitingen  van klanten en 10% heeft een omzetdaling door personeelstekort. Deze schade in Vlaams-Brabant wordt nu al geschat op 1.7 miljard euro. Daarom vraagt Voka dringend voor extra steunmaatregelen. Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur Voka Vlaams-Brabant, licht vanavond op ROB nieuws de actuele cijfers toe. 

Bekijk het interview live om 18.30 uur op: https://www.robtv.be/nieuws

peter

 

Het aantal nieuwe besmettingen met coronavirus blijft toenemen. Om je onderneming zo optimaal mogelijk te laten draaien kan je extra steunmaatregelen aanvragen bij de overheid. Hoe je dit aanvraagt vind je op deze webpagina met daarnaast een verzameling van veelvoorkomende vragen en de antwoorden erop. Deze website wordt meermaals per dag geüpdatet.  

 

Proximus