Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Vokastage van Tom Ongena (Open Vld) bij drukkerij Antilope De Bie

Vokastage van Tom Ongena (Open Vld) bij drukkerij Antilope De Bie

  • 16/09/2020

Op uitnodiging van Voka kreeg Vlaams Volksvertegenwoordiger Tom Ongena begin september de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij drukkerij Antilope De Bie in Duffel. De drukkerij werd bijna 100 jaar geleden opgericht in Lier door Joseph De Bie. Zijn achterkleinzonen, Bart en Johan De Bie, leiden de onderneming in haar huidige vorm in de bedrijvenzone Itterbeek in Duffel en slaagden erin het bedrijf uit te laten groeien tot een van de topbedrijven in België in de grafische sector. Antilope De Bie is marktleider in gespecialiseerd kwaliteitsdrukwerk en is voortdurend op zoek naar nieuwe, innovatieve toepassingen om zo de nieuwste trends in de grafische sector mee vorm te geven.

In het Vlaams Parlement zetel ik in de commissie Werk en Economie waardoor ik dagelijks bezig ben met thema’s als werkgelegenheid alsook de impact van de huidige coronacrisis op de Vlaamse bedrijvenwereld. Ik ging dan ook graag in op deze uitnodiging  om meer inzicht te krijgen in de praktische kant van ondernemen en om informatie uit eerste hand te krijgen over de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers.

Het bezoek begon met een uitgebreide uitleg over de geschiedenis van het bedrijf. Het was fascinerend om te horen hoe een bedrijf opgestart door één man en zijn vier zonen kon uitgroeien tot de huidige vestiging met zo’n 100 werknemers die het is vandaag. Het werd duidelijk dat er veel durf (overnames) en doorzettingsvermogen gemoeid was met de groei van het bedrijf en het is dan ook noodzakelijk dat we vanuit de Vlaamse regering beginnende ondernemers blijven aanmoedigen maar ook gevestigde ondernemingen blijven ondersteunen. Zij zijn immers een belangrijke schakel in onze samenleving die nu door de coronacrisis ernstige klappen dreigen te krijgen.

Het was een erg leerrijke dag waarbij ik inzicht kreeg in de innovatieve technieken in de grafische sector maar ook de uitdagingen waarmee zij, al dan niet door corona, mee kampen. Ik neem deze inzichten graag mee naar het Vlaams Parlement om zo mee aan een positieve toekomst te bouwen voor deze sector.

Mijn oprechte dank aan drukkerij Antilope De Bie en Voka!

Contactpersoon

AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende