Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka Zomerstages voor politici groot succes

Voka Zomerstages voor politici groot succes

  • 27/08/2020

In augustus en september nemen politici traditiegetrouw via een Voka Zomerstage een kijkje achter de schermen bij bedrijven. Maar liefst honderd ministers, partijvoorzitters en parlementsleden stelden zich dit jaar kandidaat. Om zo de impact van de coronacrisis te zien, maar ook hoe bedrijven kansen zien en blijven doorgaan.
 

Voor het 28e jaar op rij biedt Voka politici de kans om via de Voka Zomerstages te proeven van het bedrijfsleven en een dag mee te draaien in een Vlaamse of Brusselse onderneming.

Unieke ervaring

Dat maar liefst honderd politici intekenden, is een succes. Vorig jaar zat het aantal deelnemers nog onder de kaap van honderd, en het zijn er zelfs dubbel zoveel als twee jaar geleden. Sommigen doen al voor het achtste jaar op rij mee. Een bewijs dat deze Zomerstages elk jaar een unieke ervaring vormen, zeker in coronatijden.

Ministers van Werk en Economie Hilde Crevits en Nathalie Muylle trapten de Voka Zomerstages af bij Delhaize, Deloitte en Decospan. Federaal minister Nathalie Muylle liep stage bij Delhaize in Zellik. In het distributiecentrum voor verse voeding kon ze ervaren hoe de medewerkers alles bolwerken in heel andere omstandigheden dan een half jaar geleden en zag de minister ook de impact van haar beleid in de praktijk. Daarna maakte minister Muylle kennis met de logistieke opleidingen in het Learning Center ‘Logistiek’. 

Impact coronacrisis

Vlaams minister en viceminister-president Hilde Crevits liep in de voormiddag dan weer stage bij Deloitte in Roeselare. Als een van de ‘Big 4’ kan Deloitte een uniek inzicht geven in de werking van zo’n internationale dienstverlener en de impact van de coronacrisis bij Vlaamse ondernemingen en bedrijven wereldwijd.

Na de middag trok de minister naar houtfineerspecialist Decospan in Menen, waar ze in primeur de ‘digitale quick scan’ voorstelde die Voka en Deloitte Private ontwikkelden. Met die scan kunnen ondernemingen meten hoe sterk ze gedigitaliseerd zijn, een must in deze coronatijden. De digitale quick scan werd ontwikkeld binnen het Programma Ondernemerschap van VLAIO om de digitalisering van de Vlaamse ondernemingen te versnellen.
 

imu - vzw - Recupel
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - recupel
imu - vzw - headoffice