Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka Zomerstages: staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi zet bestellingen klaar bij Delhaize

Voka Zomerstages: staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi zet bestellingen klaar bij Delhaize

  • 15/09/2021

Samen met nieuwe logistieke medewerkers volgde staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi op woensdag 15 september een on-the-job-training in het distributiecentrum van Delhaize in Asse. Hij leerde er uit eerste hand welke snelheid en kwaliteit vereist zijn om er mee te draaien. Het leren op de werkplek kon Mahdi bekoren, het is volgens hem de manier om de tewerkstellingsuitdagingen in de Brusselse rand te tackelen. De staatssecretaris vond een bezoek aan Delhaize Asse opportuun omwille van de belangrijke verankering van het bedrijf in de regio.

Het indrukwekkende distributiecentrum Fresh van Delhaize in Asse was het decor voor de Voka Zomerstage van Sammy Mahdi. Van hieruit worden de Delhaize-winkelpunten in heel België bevoorraad, een huzarenstukje dat deels manueel, deels volautomatisch verloopt. Vandaag dus geen bureauwerk voor de staatssecretaris, maar de handen uit de mouwen. Samen met nieuwe logistieke medewerkers volgde hij een on-the-job-training onder begeleiding van ervaren collega’s.

“Dit is het vaste opleidingstraject voor startende logistieke medewerkers. Ze leren hoe ze op een veilige manier kunnen werken. Daarna staan we stil bij ergonomie, werken met rollend materieel, voice picking en zoveel meer. Alle aandachtspunten komen ter sprake”, aldus Delhaize. Een aanpak die Mahdi kon smaken: “Het om- of bijscholen van vaste en nieuwe medewerkers is een uitgelezen kans om de uitdagingen op de lokale arbeidsmarkt aan te pakken. Delhaize zoekt nog tientallen nieuwe medewerkers, terwijl er in Brussel en de Brusselse rand heel wat werkzoekenden zijn. Ik vond het belangrijk om deze bedrijfsstage te doen bij Delhaize in Asse. Het bedrijft stelt namelijk heel veel mensen te werk in onze regio.

Concreet zijn er bij Delhaize in Asse ruim 3.500 medewerkers aan de slag, waarvan er zo’n 2.000 actief zijn in logistieke activiteiten en de overige 1.500 in ondersteunende diensten zoals marketing, finance en human resources. Verspreid over de hele provincie heeft Delhaize 75 vestigingen, gaande van de eigen supermarkten, over AD Delhaize’s en Proxy Delhaize’s tot Shop&Go-vestigingen van zelfstandige uitbaters.

Over de Voka Zomerstages

Tijdens het zomerreces maakt Voka gebruik van de politieke luwte om politici aan het werk te zetten in zijn ondernemingen. Gedurende één dag maakt een parlementslid of regeringslid grondig kennis met één bedrijf. Voka organiseert de stages al 25 jaar en begeleidt meer dan 100 zomerstages. De zomerstages bieden een unieke kans om ideeën uit te wisselen. Ondernemingen en politici zijn elk jaar weer vragende partij om hieraan deel te nemen.

Contactpersoon

Sophie Thiebaut

Directeur Marketing en Communicatie

Proximus